måndag 13 februari 2017

Dags att ta på slöjorna igen

UPPDATERAT
Handelsminister Ann Linde tycker, att vi som diskuterar att det inte var bra att hon och de andra kvinnorna hade slöja på sig i den religiösa diktaturen Iran, är främlingsfientliga, dumma och rasistiska. Så nu är det väl dags att ta på slöjorna igen då för att visa att ingen kvinna i Sverige är rasist eller främlingsfientlig och absolut inte dum. Precis som vänsterkvinnor gjorde då 2013 för att stödja en muslimsk kvinna som påstod att hon hade blivit överfallen av rasister. Var lögn. 


Så här "fin" blev Rapports reporter i går
när hon rapporterade från Iran.
Fram för fler slöjor
så att inte kvinnorna i Sverige framstår som rasister!
Sic!
Hela besöket i Iran av regeringen har gjorts för att skaffa Sverige affärsavtal och naturligtvis måste kvinnorna buga och bocka då för denna regim och eftersom det är lag på att bära slöja för kvinnor så måste också alla i delegationen av kvinnligt kön göra detta. Allt för affärerna! De står över ideologin. Då gäller inte några moraliskt högstående idéer. Inte ens de demokratiska. Guldet glimmar i ögonen på regeringen och vi ska naturligtvis håva in pengar från alla länder även diktaturerna. Inga vanliga regler gäller utan det är bara att ta skeden i vacker hand och böja sig för deras lagar, även om de är galna.
15.2.2017
Här kastar politikerna ord på varandra. "Patetiskt" är tydligen modeordet för dagen. Vad betyder då detta ord? Jo det kan betyda högstämd eller alltför känslosam om det används om ett patetiskt tal till exempel. Det kan också betyda som väcker medlidande eller något som är gripande, som att en tiggare är en patetisk anblick. Och så i nedsättande betydelse som något ömkligt och misslyckat. Det är i den senare betydelsen eller kanske glidande i alla betydelser, som både Jan Björklund ledare för liberalerna och Magdalena Andersson socialdemokraternas finansminister tycker så om varandra. Inte så värst intelligent eller beskrivande. 

I själva sakfrågan kunde det ha undvikits att den svenska regeringens kvinnor gick omkring med huvudduk genom att förlägga överläggningarna på exempelvis svenska ambassaden. Men här gällde det affärer och då lade sig regeringen platt på marken. Sverige måste få tillbaka lite kontanter från de länder varifrån vi har tagit emot så många medborgare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar