lördag 18 februari 2017

"Där även välbeställd medelklass hör skottlossning"

Rubriken ovan är citat från DN:s förstasida i dag. Det är alldeles förskräckligt i Malmö och staden har tagit över gangsteretiketten från Göteborg. Det blev 13 mord på ett år i Malmö, men att koncentrera uppmärksamheten på dessa gör att de andra mer än 140 mord i Sverige år 2016 glöms bort. Att det är så många förnekas också av kriminalexperten Jerzy Sarnecki. Han anser att de ligger kring 110 för år 2016. Men jag har räknat alla mord under 2016 precis som journalisten, författaren och bloggaren Elisabet Höglund och vi har kommit fram till liknande siffror. 

Malmö har länge haft problem och det är socialdemokraterna och miljöpartiet som aldrig lyckas få någon ordning på staden. Genom Robin Hood-skatten hålls staden flytande annars skulle kommunalskatten behöva höjas med omkring sex kronor för att få en budget i balans. Under 2017 beräknas Malmö få nästan fem miljarder från andra kommuner för att klara sig. 

Här kan ni se nyheterna år 2007 om att det är så eländigt för de nya flyktingarna som kommer till Sverige. Det var tio år sedan. Året innan 2006 kom 27 000 flyktingar, rekord då. Ingenting har hänt sedan dess utom att vi har tagit emot rekordmånga flyktingar varje år. Och gör detta fortfarande. Kring 35 000 flyktingar räknar Migrationsverket med ska komma i år. Infödda svenskar blev en minoritet i Malmö år 2013 enligt SCB. De med minst en förälder född utomlands är fler än 50 procent.
Det var tio år sedan som Fatima Obaid sade
att Malmö är som Irak eller ett annat arabland. 

Fatima Obaid bor fortfarande i Rosengård
i Malmö med fem andra i samma lägenhet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar