fredag 24 februari 2017

Svenska folket vet att Trump har rätt

USA:s president Trump påstår att svenska folket står bakom honom och vet att han har rätt, när han säger att svenska medier inte rapporterar vad som händer, och i nästa andetag säger han att han älskar Sverige. Visst! Han är en första klassens manipulatör. Han menar också att inte alla medier är hans fiender utan bara "fake" medier. Enligt honom får inte heller medier använda anonyma källor utan alla ska stå för vad de säger. Ingen diktator kunde uttrycka sig bättre än vad han gör. Stå för vad du säger. Det finns ingen anledning att ha källskydd för de som lämnar uppgifter till journalister. Ut med allt i offentligheten! 


Har han verkligen sagt detta?
 Nej det har han inte.
Men visst är det typiskt för vår tid
att detta finns på internet. 
Alla som vänder sig till journalister har rätt till anonymitetsskydd eller källskydd. Om det inte är så i ett land kan inte demokratin fungera. Storebror ska inte kunna titta in i varenda vrå i ditt liv och hem som det framställs i romanen 1984. Det är detta mänskligheten har haft att kämpa med sedan urminnes tider. Makten över sina egna liv eller om någon annan ska ha full kontroll över dessa. Till och med USA lyckades avskaffa slaveriet på 1800-talet, fast det var lönsamt för sydstaterna.

Redan president Lincoln visste att
internet inte var att lita på. Jaså?
Nog rapporterar svenska medier vad som händer. Problemet är att det händer så mycket och att allt platsar numera i internets medier. Stort som smått i hela världen och allt sensationellt i jakten på nya läsare, som kan betala för detta. Jag som räknar mord varje dag har ibland svårt att hinna med att uppfatta dem, för de försvinner också väldigt fort från mediernas hemsidor. Då är jag trots allt pensionär och har tid att leta. Och mord är de allvarligaste brott vi har. Förutom terrordåd. 

President Trump ska också bygga muren mot Mexiko tidigare än planerat och det påminner en hel del om Sovjet när Chrustjev byggde muren i Berlin, för att inte folket i hans stormaktsland skulle rymma från det underbara kommunistiska systemet. Men här har det urartat åt andra hållet. Ingen ska få komma in i Trumps formidabla kapitalistiska paradis.

Jag har tidigare skrivit om denna urartade president, som inte kan hålla tyst utan det rinner som ett förorenat avlopp från en storstad ur käften på honom. Han är en så stor skräckversion av en människa att det är omöjligt att sätta ens någon riktig etikett på honom. Och denne man har landet USA frambringat och honom tror de stackars fattiga invånarna i olika städer på. De vill inte vara med om att deras jobb försvinner utomlands. De vill fortsätta slava med sina dåligt betalda jobb och hylla den man som behåller dessa i landet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar