fredag 10 februari 2017

Presidenten är ett tonårsbarn

UPPDATERAT
Så sorgligt att USA har fått Donald Trump som nu reagerar som om han vore ett tonårsbarn och säger att han ska möta det nya utslaget från appellationsdomstolen i rätten.  I natt beslutades att inreseförbudet till USA inte gäller. Trump är ingen jurist, men han anser väl att han har högsta domstolen på sin sida kanske. Appellationsdomstolen anser nu att det inte finns några bevis för att ett inreseförbud gynnar den nationella säkerheten i USA. Det ska således inte gälla och presidenten fick därmed inte igenom det. 

Visst är USA intresserat av säkerhet, men inte till priset av att inte kunna resa fritt och att familjer splittras eller diskrimineras. Överklagande till högsta domstolen lär följa och där kan det bli oavgjort i utslaget spekuleras det och då gäller det som appellationsdomstolen har beslutat. Vi som lever lär få se. En riktig Donald Duck-regim sitter i Vita huset. Trump attackerade varuhuset Nordstrom häromdagen också för att de inte längre vill sälja dotterns kläder. En galning i Vita huset. Hur länge håller det?
9:35
Om man ska se detta i stort så har mänskligheten återigen fått en chans att ta sig till en bättre nivå. Mänskligheten brukar få det med jämna mellanrum. En chans. I värsta fall blir det världskrig, men kanske kan vi vara lite klokare nu. Allihop. Och om man ska vara snäll mot Donald kan man väl säga att han har ställt sig i stormvinden och är katalysatorn för detta. Han behöver inte ens begripa det medvetet, bara vi andra gör det, och kan förändra världen till något bättre.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar