måndag 6 februari 2017

Mikael Rying på NOA ljuger om det dödliga våldet

UPPDATERAT
Mikael Rying som sitter på polisen nationella operativa avdelning och har hand om statistiken för dödligt våld i Sverige har ingen koll på brotten eller ser ut att  ljuga om det dödliga våldet. I dag säger han till Sveriges Radio Ekot att kring 110 människor dödades år 2016 och 2015 och att det beror främst på skjutningarna bland kriminella. Åren innan dess har det bara varit kring 80 människor. 

Både jag och Elisabeth Höglund, författare, bloggare och journalist som jag själv, har räknat det dödliga våldet från förra året. Jag har räknat varje dag alla misstänkta mord/dråp som har kommit fram. Och antecknat dem. Både Elisabeth Höglund och jag kom fram till en siffra för 2016 som ligger kring tre mord/dråp i veckan, vilket blir kring 160 mord/dråp förra året. Även om man skulle dra bort några fall ifrån den statistiken blir den skyhögt över vad Mikael Rying påstår.

I januari i år är misstänkta morden/dråpen enligt noggrant antecknad statistik 15 stycken och förra veckan var det tre misstänkta mord/dråp: en skjuten man i Stockholm, Skärholmen. En 21-åring är häktad för detta, En kvinna i 20-årsåldern misstänkt mord Lövstagatan i Lindesberg, sambon i 25-årsåldern gripen. Knivmord i Partille en man i 20-årsåldern påträffades utomhus vid Skulltorpsskolan. 

Som jag förstår det så vill Mikael Rying hålla ned statistiken för den gynnar antagligen inte det rättsliga läget för polisen i Sverige, enligt honom. Eller så smörar han för politikerna? Men borde vi inte åtminstone ha en riktig statistik för så allvarliga brott? Det skulle underlätta för politikerna att räkna ut hur många poliser som behövs, så att de skulle slippa gå på knäna och bara hinna med att ta hand om dessa de allvarligaste brotten. I natt bombades tydligen också en polischefs bil i Täby. Vad krävs? Att poliser också börjar mördas innan vi kan få någon rätsida på brotten?

Jag har sökt Mikael Rying, men inte fått någon kontakt. 

Här kan ni läsa om alla mord/dråp jag har listat för 2016.

7.2.2017
Till och med statistik är politiserad i landet. Jag har vetat det länge eftersom man får lära sig att vara kritisk på utbildningen till journalist, som jag gick på 70-talet, men aldrig förstått riktigt i hur hög grad det är så. Folket tål helt enkelt inte att höra sanningen om hur det står till i landet, så därför får vi inte veta att det är mest folk utifrån kommande som sitter i våra fängelser. Länge var det kriminella från Balkan som var mest representerade. Numera lär det vara Mellanöstern, Nordafrika och andra utomeuropeiska länder som står för brotten. Men det ska undanhållas oss. Föräldrarna stödjer också de kriminella för hela familjen ingår i utanförskapet. Det är trist och ännu ett tecken på det sönderfallande samhället. Brå ansträngde sig redan i slutet på 2015 att upplysa oss om att det dödliga våldet minskar. All annan statistik som visar motsatsen är antagligen rasistisk. Statistik i lögnens tjänst. Lögn, förbannad lögn och statistik precis som författaren Mark Twain brukade uttrycka saken. 

Här kan ni läsa om allt dödligt våld under 2017.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar