tisdag 21 februari 2017

EU vill ha Australiens hårda flyktingpolitik

UPPDATERAT
EU försöker nu enas om en flyktingpolitik där flyktingläger utanför EU får ta emot flyktingar. Det finns redan ett sådant avtal med Turkiet, men nu behövs också detta med länder i Afrika. Det är Tyskland och Frankrike som föreslår detta och det ska gå att använda sig av sådana metoder vid en ny flyktingström liknande den som inträffade 2015. 

Flyktingarna ska då kunna direktavvisas till läger utanför EU utan att först få en asylansökan prövad. Detta är inte möjligt i dag eftersom EU kräver att alla flyktingar ska få en rättssäker prövning och drägliga levnadsvillkor. I framtiden ska det räcka med att en asylsökande inte riskerar att få dödsstraff, utsättas för tortyr eller annan förnedrande behandling. Dock ska FN fortfarande hjälpa länderna att ta ut personer som är i behov av skydd och de ska kunna komma som kvotflyktingar.

PS. För övrigt försökte Rinkeby i går bevisa att det är sant som Donald Trump säger: att migrationen till Sverige inte är bra. Så urbota tråkigt. Som vanligt skadar de bara sig själva. Och närmaste omgivningen. DS.

PSPS. Den här gången blev dock en DN-fotograf misshandlad också. Fy fan! DSDS.

Här kan ni läsa om att det var en kriminell 17-åring som orsakade allt som hände i Rinkeby. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar