tisdag 14 februari 2017

Kan någon stoppa morden?

UPPDATERAT
Lasse Wierup skriver här om 15-åringen som sitter häktad för att ha skjutit och nästan tagit livet av en vaktmästare, som höll på och sandade, för att människor inte skulle halka. Detta hände i Malmö. Mannen ligger fortfarande på sjukhus och är livshotande skadad. Den självklara åtgärden för den här brottsliga familjen, som består av wanna be gangsters och som på facebook lägger upp bilder på brinnande polisbilar och befinner sig i den mörkaste av världar, menar Wierup är att socialen går hem till dem tidigt och ingriper. Men resurserna finns inte och har inte funnits. Socialen ska fixa detta, men har fallit ihop i Malmö. 

Inte i Malmö och inte någon annanstans går det att laga detta trasiga samhälle med hjälp av socialen. Denna månad har redan nio misstänkta mord inträffat. Det sker nu fler än de tre mord i veckan, som har blivit standard sedan förra året. Det är sent i landet Sverige. Samhället gick snett redan på 90-talet då ingen begrep att världen såg annorlunda ut och att krigen inte skulle ta slut. De skulle bli lika många som förut, men i mindre skala och befolkningen i världen skulle växa över alla bräddar så att de unga försökte ta sig till länder, som hade förstått att använda resurserna för att befolkningen i stort skulle få det bra. Som Sverige. 

Välmenande infödda i Sverige har i århundraden försökt att hjälpa de utifrån kommande och det har gått rätt så bra. Jag har själv präster och läkare i släkten. När vi själva inte hade det så särskilt gott ställt och gapet mellan vi och dem inte var så stort fungerade detta. Annars kunde man emigrera. Då när vi alla faktiskt befann oss i samma värld, fast med olika kulturer och i olika länder och när barnadödligheten gjorde att enbart föräldrarna ersattes och världens befolkning inte steg med den hastighet som nu är möjlig. 

Professor Hans Rosling var rolig med sina föreläsningar och gav medelklassen också i Sverige hopp om att världen ändå kunde gå framåt och att alla länder kunde bli som Västeuropa eller USA. Visst. Vi fixar det här. Men det som är problemet är att alla människor inte föds lika. Var och en har sina gener och sin miljö omkring sig. Och familjens kultur är starkare än något annat eftersom samhörigheten med föräldrarna går utöver vad samhället kan erbjuda.

När jag var liten var vi länge sju miljoner och sedan dess har befolkningen i Sverige stigit med tre miljoner. Vi måste importera människor är budskapet för vi klarar oss inte själva. Sverige har en annan syn på världen är andra länder. Bara Tyskland försöker bli en större stormakt genom att ständigt importera människor. Men lilla Sverige kan aldrig bli som Tyskland. Vad är meningen? Störst är bäst? Jag skrev i söndags om att geografin i landet Sverige klarar inte så mycket folk. Vi är alldeles för beroende av klimatet och när det ändras och det blir brist på vatten är vi alla illa ute.  
9:57
SCB har beräknat att Malmö under 2017 kommer att få  nästan 5 miljarder kronor från andra kommuner för att klara budgeten. Stockholm bidrar med nästan 3,7 miljarder beräknas det under 2017. Malmö får pengarna utan krav på att prestera bättre. Malmö skulle behöva höja skatten med sex kronor för att komma ifatt budgetmässigt. Eller dra ned på verksamheter. De kan nu lägga pengarna på sportarenor och äventyrsbad utan att någon ifrågasätter detta. Slösa på! Andra kommuner betalar, som är mer ekonomiska. Det är den berömda Robin Hood-skatten som ska göra kommunerna jämlika. Det fungerar inte! Malmö har under många år varit socialdemokratiskt och här syns vad ett sådant skattesystem utan krav gör med en stad. 
Brinnande och förstörda polisbilar är idealet för
de som hatar samhället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar