måndag 8 oktober 2018

Klimatet är bortom räddning

UPPDATERAT
Vi människor kan inte göra någonting alls därför att vi kollektivt sett är egoister och aldrig kommer att nå de klimatmål som FN nu tycker att vi ska uppnå. Och naturligtvis ska vi göra som en av de ekonomiska pristagarna av Riksbankens ekonomipris har sagt: Skapa ett område i Sverige för flyktingar där de får klara sig själva

Jag måste skratta för det är så dumt. Där ska råda egna lagar och de ska ekonomiskt klara sig själva. Ungefär som i ligorna i Chicago då? Eller som i Sydafrika under apartheid? De båda pristagarna William Nordhaus och Paul Romer får priset för att de dragit upp de stora linjerna för klimat och ekonomi. Men några lösningar har de knappast.

Meningen med FN:s mål är att ge oss ännu mer klimatångest samtidigt som polarisen för länge sedan borde ha smält. Åtminstone om vi skulle ha trott på vad fredspristagaren Al Gore sade år 2007 när han fick Nobels fredspris. Då skulle polarisen redan kunna vara borta år 2014 på sommaren. Politisk propaganda! 

Jag har väntat länge på att haven skulle stiga så att jag åtminstone såg lite mer av det där jag bor. Men icke då. Enligt meteorolog Pär Holmgren - numera på Länsförsäkringar - fortsätter haven att stiga även om skånska kommuner inte vill det. Men Skåne sjunker på grund av att resten av landet rör sig uppåt sedan inlandsisen släppte sitt tag. Havet har stigit och sjunkit kring 2 meter utan påverkan från människor under de senaste tusen åren. Det finns total propaganda om klimatet som har inbegripit de stackars isbjörnarna som mår rätt bra. Har man till slut upptäckt.

Att sångerskan Malena Ernman nu också har blivit klimatexpert, säger allt om den politiska skräckpropaganda som utövas i Sverige. Under de senaste 30 åren har det sagts hela tiden att vi har bara tio år kvar för att bromsa uppvärmningen på jorden. Sedan hotar katastrofen. Ja, ja hur många lögner tål människor höra innan de tappar all tilltro till politiker och experter?
9.10.2018
För övrigt har staten satsat skattepengar för att människor inte ska lida av klimatångest. Flera miljoner har spenderats på detta och man kan få terapi mot sin ångest. Bättre vore väl om staten slutade att propagera för klimatmål, som kostar miljarder och gör ingen eller mycket liten nytta. Plus att det gör att ungdomar tror att världen står inför sitt slut. Känner en del av dessa som tyckte att de måste rösta med miljöpartiet för annars var Sverige snart dränkt av havet. All denna statliga propaganda höll kvar miljöpartiet i riksdagen. Och där befinner vi oss i dag. Vi är ett splittrat folk, som inte har någon regering.
Polarisen trilskas och växer nu istället
jämfört med 2012.

Den ska smälta!
Faksimil från NSIDC.
National Snow and 
Ice Data Center.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar