tisdag 2 oktober 2018

Talmannen ger Ulf Kristersson i uppdrag till sondering

UPPDATERAT
Ulf Kristersson (m) får i uppdrag av talmannen att försöka att bilda en regering. Talmannen Andreas Norlén har gett "sonderingsverktyget" till Ulf Kristersson och ifall han misslyckas vill talmannen genast veta detta. Han har två veckor på sig att försöka få till en regering. Talmannen vill ha en rapport efter en vecka. Detta meddelade talmannen nyss på en presskonferens. Den eventuellt kommande regeringen måste tolereras av riksdagen. Det betyder att riksdagen inte behöver ta emot en regering med acklamation utan att den inte fäller den. Dock är den gordiska knuten budgeten som ska vara klar redan den 15 november. 
16:11
Ulf Kristersson kommer att prata med Alliansen och med socialdemokraterna. Där kommer han att lägga sitt fokus, säger han. Han tänker inte prata med sverigedemokraterna. Socialdemokraterna tänker inte bli något stödparti till Alliansen. Det har Stefan Löfven sagt hela tiden utan han ser framför sig att han sedan ska få uppdraget från talmannen. 
3.10.2018
För övrigt tycker jag att det är dags att ta bort giftstämpeln på sverigedemokraterna. Det blir ingen borgerlig regering alls om inte något slags samarbete inleds med detta parti. Men vill Ulf Kristersson bidra till att vi får en regering till och det DÖ 2.0 som jag förutsåg den 25 september så är det naturligtvis fritt fram. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar