lördag 27 oktober 2018

Prins Charles ville inte gifta sig med Diana

I en ny bok som kommer nu förklarar prins Charles att han egentligen inte ville gifta sig med Diana 1981. När han förklarade sina dagliga rutiner för henne så verkade hon inte begripa vad han sade. Han lärde aldrig känna Diana innan de gifte sig, men kände att det vore bättre att bryta förlovningen, men han vågade inte. Bägge verkade ha trott att äktenskapet var dömt från början. En lögn som har spritts om honom är att natten innan bröllopet med Diana smugglades Camilla in till honom. Och han blev sårad över att hans söner inte tog med honom i berättelsen om deras mor Diana. 

Ju mer han såg av sin fästmö Diana ju mer förstod han att de var fullständigt olika och inte passade ihop, men det var för sent att stoppa allt. De träffades inte mer än ett dussin gånger innan de gifte sig. Bröllopet som verkade vara ett sagobröllop blev början på ett olyckligt äktenskap. Den här boken kommer lagom till prins Charles 70-årsdag den 14 november. Han älskar dock sina söner och det uppstod ett annat band mellan honom och Diana när deras förste son prins William föddes. Men han tycker att äktenskapet var ett stort misstag eftersom det inte bara gjorde dem själva olyckliga utan också svek och förminskade det brittiska kungahuset. De var inte kära i varandra när de gifte sig utan det verkade passande att de gjorde detta.
Prins Charles som ledsen hund.
Han var verkligen olycklig
under sitt äktenskap med Diana.
Detta enligt den nya boken.
Faksimil från Google. 

Prins Charles menar att hans föräldrar inte pressade honom in i äktenskapet utan det var hans eget misstag. Och det gick sedan inte att bryta förlovningen, för det skulle ha varit en total katastrof för kungahuset. Medierna skulle ha sablat ned både honom och kungaparet. Sedan blev det prinsessan Diana som fick all kärlek från folket och prinsens popularitet dalade. Men bägge begick äktenskapsbrott efter giftermålet. Dock gjorde prinsessan Dianas död 1997 i en tragisk bilolycka i Paris att det inte gick att ändra det som Diana hade uttryckt om honom och det brittiska kungahuset, utan det blev ett historiskt faktum hos folket. Så säger prinsen. Prins Charles ser dock fortfarande Diana som en machiavellisk maktfullkomlig prinsessa, som hade pressens sympati. 

Pressen ljög också om att prinsessan Diana hade smugit ombord på den kungliga tåget innan de var gifta och tre månader innan de förlovade sig. Det var att förminska och göra om den oskyldiga Diana till någon som tvingade sig på prinsen. Plus den famösa lögnen att Camilla hade smugglats in till prins Charles natten innan bröllopet med Diana, vilket prins Charles nu kategoriskt förnekar var sant. Den brittiska pressen hade stor makt då och prins Charles fick ett brev från sin pappa prins Philip att han borde gå vidare och förlova sig med Diana eller göra slut. Detta efter lögnen om Dianas nattliga besök på det kungliga tåget.

Det är svårförståeligt för oss att England har ett kungahus och en adel, som aldrig har förlorat sin makt. Det är fortfarande en stor skillnad mellan folket och de styrande och de förnäma engelsmännen. Det hörs när de pratar för alla skillnader i dialekt utmålar någon som kommande från överklass eller underklass. Storbritannien har alltid varit ett särskilt land på en egen ö och nu kommer de att separera sig igen från Europa genom Brexit. De är väldigt stolta över sin imperietid och det är därför prins Harry och hans hertiginna Meghan nu åker runt i världen på besök i det brittiska samväldet, som omfattar 53 länder. 
Bröllopet mellan prins Charles och Diana
framstod som ett sagobröllop då 1981.
Men båda blev olyckliga av det.
Faksimil från Google. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar