fredag 5 oktober 2018

Nu säljs Magdalena Ribbings lägenhet

UPPDATERAT
Här bodde journalisterna Magdalena Ribbing och Thomas Hempel. Bägge är döda nu och deras lägenhet ska säljas. Thomas Hempel hade två barn och Magdalena Ribbing har sju syskonbarn som ärver. Tyvärr har det blivit strid om arvet eftersom ett gåvobrev är hittat som var från 2013 medan deras testamente var från 2010. Lägenheten ligger ute för 10 miljoner kronor i utgångspris och det handlar om flera miljoner i arv eller inte för Thomas Hempels båda barn. Så trist med arvsstrider! Jag minns Magdalena Ribbing för hon forsade alltid fram genom DN:s redaktion på väg att prata med chefredaktören. Stor energi i stegen och hon hade en mycket rak hållning. 

Lägenheten utstrålar detsamma som Magdalena Ribbing gjorde. Den är vacker och finstämd med sina gamla möbler och tavlor. Och bär tidsepoken då den är byggd med stolthet. Man kan aldrig ana att 30-talet skulle medföra så olyckliga tider. Huset är byggt 1932 och arkitekten är Ragnar Östberg, som också ritade Stockholms stadshus.
6.11.2018
Här är slutpriset för denna lägenhet. Drygt 7,5 miljoner kommer att tillfalla Magdalena Ribbings syskonbarn och drygt 2,5 miljoner kommer Thomas Hempels biologiska barn få. 
11.11.2018
Thomas Hempels barn vill att lägenheten ska ha varit ägd av både Hempel och Ribbing med 50 procent. Det känns inte bra att det inte är så och nu har de kopplat in läkare som ska berätta hur Parkinsons sjukdom påverkade Hempel när han skrev på detta gåvobrev. Så trist med sådana här arvstrider! Magdalena Ribbing dog förra året och Thomas Hempel dog i år efter många års sjukdom. Eftersom Thomas Hempel var förtvivlad över gåvobrevet, enligt barnen, så vill de inte bara strunta i det.
18.4.2019
Nu är en uppgörelse nådd om arvet. Lägenhetens försäljningspris delas så att de nio arvingarna får varsin del av de 25 procent, som ännu inte har fördelats och som det var tvist om. Det blir drygt 250 000 till var och en av de efterlämnade arvingarna. Så tråkigt med sådana strider. Men jag har sett detsamma i min egen släkt där en arvinge till slut lämnade ifrån sig en gåva, som var helt okej och fördelad, men där arvingens egen familj mer eller mindre tvingade denne att lämna tillbaka gåvan. Annars skulle all kontakt upphöra. 

Här skrev jag om Magdalena Ribbing när hon dog. 
Här lever energin kvar efter både Thomas Hempel
och Magdalena Ribbing.
Nu kan lägenheten köpas.
Faksimil från Svensk Fastighetsförmedling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar