onsdag 3 april 2019

Flickor opereras till pojkkroppar utan vetenskapliga skäl

Flickor, som i tonåren kommer på att alla deras problem kan lösas bara de slipper sin flickkropp, har blivit många fler de senaste fem åren i Sverige och i andra länder. De får stöd av vården i Sverige, som aldrig säger emot dem utan säger att detta är starkt och modigt av dem att vilja byta kön. Det är således fler flickor än pojkar, som känner att de lider av att de befinner sig i fel kropp. 

Men det är inte möjligt som 14- eller 15-åring att omfatta komplexiteten i att byta kön. En tonåring kan helt enkelt inte förstå vad det innebär på alla nivåer och det finns flickor som ångrar sig, men ingen vill prata om det. Det är tabu. Över hälften av de som vill byta kön har andra psykiatriska problem, som de tror ska få en enkel lösning genom könsbytet. Vården säger aldrig nej till dem i Sverige. Och transvärlden vill inte att de som ångrar sig talar om detta för det känns som ett hot.

Jag kan inte förstå detta problem alls naturligtvis. För jag har aldrig sett könsbyte som en lösning på några problem, men uppenbarligen gör flickor det numera i allt högre grad. Flickor som inte är traditionellt kvinnliga tror att om de blir pojkar så ordnar sig allt. Medicinskt sett är det inte möjligt att vända processen, när någon har blivit pojke och sedan man. Den mörka rösten finns kvar för alltid och när brösten och könet är opererat så finns ingen återvändo. Vården gör inte mer. Dessutom är det förknippat med sjukdomsrisker att ge en frisk tonåring starka hormoner för att byta kön.

Regeringen i Sverige håller just nu på med ett lagförslag som kan göra att 12-åringar får byta identitet officielllt sett i samhället och att så unga som 15-åringar får operera sig till ett nytt kön utan att föräldrarna kan invända. Detta är experimentell verksamhet utan vetenskaplig grund för det finns inga som ångrar sig säger sjukvården. Det är dock inte sant, vilket Uppdrag Granskning nu berättar.

Uppdrag Granskning tar upp detta i kväll klockan 20 i SVT1
Programmet kan ni se redan nu på SVT Play och till 19 november i år.Överläkaren Anne Waehre i Norge säger att
två av tre som kommer till behandlingen
i Norge är födda som flickor.
Faksimil från SVT.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar