torsdag 4 april 2019

Serietafsaren i Uppsala inför rätta

UPPDATERAT
En 23-årig iransk medborgare ställs inför rätta i dag i Uppsala. Han har antastat ett stort antal kvinnor i Uppsala och åtalas också för två våldtäktsförsök. Åklagaren menar att ett fall är att betrakta som våldtäkt. Det finns dna-bevis på kläder som gör att åtalet är på sannolika skäl. Mannen har burit ett blått munskydd och det var när en person såg honom kliva ur en bil, sätta på sig munskydd och sätta fart mot en busshållplats där det stod en kvinna, som han greps av privatpersoner som kontaktade polis. Han har antastat elva kvinnor i centrala Uppsala. Han har jobbat som personlig assistent åt Uppsala kommun. 

Den iranske medborgaren menar att straffen för sexuella antastanden är för hårda i Sverige. Sexuellt ofredande ger böter eller fängelse i högst två år. För ett sexuellt övergrepp (som försök till våldtäkt) kan straffet bli fängelse i högst två år. I Iran straffas dömda våldtäktsmän med döden antingen genom hängning eller genom att skjutas till döds på öppen gata. Våldtäktsmannen kan dock slippa undan dödsstraffet om offret går med på det - men då blir straffet istället 100 piskrapp och livstids fängelse. Åklagaren yrkar på att iraniern utvisas från Sverige på minst 10 år efter avtjänat straff.
12.12
Abbe Blattelito, så kallad influencer och med många följare på instagram, döms i dag till 18 års fängelse för mordet på sin flickvän. Från början trodde polisen att det var självmord så därför har det tagit lång tid att samla bevisning. Mordet ägde rum förra året i april. Det var mamman till kvinnan som sade att det var inte självmord. Och familjen blev drivande. Mannen döms på 14 åtalspunkter. Här har Expressen bestämt sig för att berätta om detta med namn och bild. 
8.4.2019
Och här berättar Aftonbladet om Annie som blev mördad av Abbe Blattelito. Familjen berättar om henne för att hon inte enbart ska vara ett offer.
11.5.2019
Expressen berättar mer om Blattelito att han har krav från fängelset på utredningen av hans fall. Flickvännen ska förhöras hårdare. 
4.7.2019
Abbe Blattelito frias av hovrätten för mordet på flickvännen. Han får istället fängelse i 3 år och 6 månader för andra brott.

Hundra piskrapp plus livstids fängelse är straffet
i Iran för våldtäkt. Om offret går med på det.
Annars dödsstraff.
Faksimil från Google. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar