fredag 12 april 2019

Tiggare misshandlade barn som sålde majblommor

UPPDATERAT
Usch vad trött jag blir på alla tiggare. Nu har dessutom ett par barn som sålde majblommor inkräktat på en tiggares revir, tyckte han, utanför en butik och blev slagna för att de skulle gå därifrån. Det hände i Småland i Höglandet och barnen fick hjälp i butiken att ringa polisen. 

Ända sedan början av 1900-talet har majblommor sålts av barn i Sverige. Det är inte något tiggare ska bry sig om. Pengarna de får in går till barn i Sverige. Majblommorna började säljas i går i år. Köp dem! De ser ut som nedan på bilden. Den kostar 20 kronor. Sju procent av alla barn i Sverige lever i fattigdom. Här skriver Höglandsnytt om händelsen som ägde rum i Vetlanda. Tiggaren avvek från platsen och polisen ska försöka få fatt i honom.
19:03
Klara som är 12 år blev rånad på sin väska med blommor och pengar i går i Farsta av några äldre ungdomar. Det berättar TV4-nyheterna. Varje år händer detta. Men det är 80 000 barn ute och få råkar ut för rån, men inget barn ska behöva vara med om en sådan händelse. Klaras föräldrar anmälde detta rån till polisen så fort de fick veta det. Barnen får råden att befinna sig där det finns många vuxna. Klara gick iväg med en ungdom, som sade att han ville köpa en majblomma. Han ljög. Sedan kom ett par ungdomar till och de tog hennes väska. 
24.4.2019
Här träder Klaras mamma fram och berättar ännu en gång vad som hände. Hon menar att det har gått för långt med alla rån. Jovisst lika långt som för tio år sedan. Det visar statistiken. Alltid kommer det nya ungdomsgrupper, som vill visa sig på styva linan. Trist!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar