lördag 6 april 2019

Ulf Kristersson låtsas kavla upp ärmarna

Parentesen Fredrik "öppna era hjärtan" Reinfeldt ska bort och moderaterna återgå till något som fanns förr i tiden. Nä, så säger inte partiledaren Ulf Kristensson, men att gå tillbaka till gamla loggan gör att alla tror så. Ögonens makt är stor. Vi tar lätt till oss bilder, men har svårare för att höra ord. Tonvikten ligger på integration och genomförbara reformer, säger Kristersson. Ja det kan väl alla hålla med om numera. Ingen är längre som Mona Sahlin, som nedvärderade den svenska kulturen (vi har midsommar och sådana töntiga saker) och beundrade den invandrade. 

Vi har fått samma problem som USA alltid har haft som invandrarland. De kommer inte ta slut för vi växer med rekordfart som befolkning och kommer att uppnå 11 miljoner år 2026 tror SCB. År 2004 blev vi nio miljoner invånare och då trodde statistikerna att vi skulle uppnå 10 miljoner år 2027. Men ingen räknade med migrationskaravaner. Och att de unga männen skulle dominera så starkt att de skulle bli fler än kvinnorna. Numera är det ett historiskt nytt faktum. Aldrig tidigare har det varit så i Sverige.

Det gör att brottsligheten är på uppgång och att de grova brotten som våldtäkt, dråp och mord blir fler. Politikerna ligger efter där också i uppfattningen av verkligheten. Men regeringen sade i går att de ska införa livstidsstraff för grova brott mot blåljuspersonal. Jo det är kanske bra och ännu bättre vore om de visste hur många grova brott vi har i Sverige. Jag skrev om det här. Vi måste känna oss trygga och få 10 000 fler poliser till 2024. Jo det hade behövts för tio år sedan. Redan då blev tonåringar överfallna och rånade på kläder och mobiltelefoner. 

Nu står vi där i skiten som politikerna har ordnat till oss. Vi måste ta hand om alla nya invånare. Sluta nu att skylla på mig och andra äldre som har bott och jobbat hela livet i det här landet. Och som alltid har betalat skatt och räddat bankerna. Socialminister (numera socialförsäkringsminister) Annika Strandhäll (s) skyllde så sent som förra året allt på pensionärerna. Ingenting var migranternas fel. Utan vi pensionärer var ett problem för vården. Dra åt skogen Annika, säger jag, fast där bor hon redan här på Värmdö. Hon är fullproppad med fördomar från barnsben i Bergsjön i Göteborg. Aldrig använde vi vården så mycket som när familjen hade små barn. Ett av barnen blev opererat vid tre månaders ålder, men att skylla på detta eller andra barn vore väl för trist till och med för Annika Strandhäll.

Jag tycker inte om politiker som ni märker. De är tyvärr inte bättre än samhället i stort, utan dras hit och dit av olika små skrikiga tillfälliga maktopinioner. Och när inte ens statistiken stämmer över vad som sker i landet är vi alla illa ute. Vårt system fungerar inte längre, när vi inte har folkrörelserna kvar. När folket klagar över tillståndet i landet sinsemellan, men har tystnat för ingen lyssnar bland överheten. Och sverigedemokraterna växer för där kan folket ändå känna igen sig. De är också paria hos eliten. Vi har blivit individer på gott och ont och vi är alla olika. Det blir istället olika små påtryckargrupper, som tar över. Men kanske kan vi slippa beundran för de utifrån kommande nu. Och istället börja se uppskattning av infödda äldre! Det vore på tiden. Ulf Kristersson låtsas kavla upp ärmarna.
Han ser inte ett dugg trovärdig ut.
Kolla in vänstra ansiktshalvan.
Där finns känslorna.
Det hopknipna ögat och flinet.
Han är en clown som lurar oss.

Det snedställda huvudet är en flirt,
men vem går på den?
Faksimil från moderaternas hemsida. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar