söndag 21 april 2019

Hundratals kristna dödade och skadade på Sri Lanka

UPPDATERAT
Minst 137 döda och 400 skadade av självmordsbombare under morgonen på Sri Lanka. Attacken riktade sig mot kristna och femstjärniga hotell. Sex bomber exploderade nästan samtidigt både i Colombo och på två andra platser på ön. Det är fruktansvärt att attackera turister och kristna under den största högtiden under våren för kristna. Jag har varit på Sri Lanka och det var en mycket fredlig ö då, bara i norr förekom oroligheter mellan invånarna själva, men nu har något ännu värre hänt än vad en ensam gärningsman lyckades åstadkomma på Nya Zeeland i mars. Tre kyrkor attackerades här. De nya religionskrigen är förfärliga och borde inte förekomma. 
10:58
Dödssiffran ligger nu på 138 döda och en sjunde explosion har rapporterats. Nio utlänningar är rapporterade döda. 
13:51
En åttonde explosion är bekräftad och utegångsförbud råder på Sri Lanka. Minst 190 döda sägs det nu. 
14:35
De döda är nu uppe i 207 och 450 är skadade. Detta enligt polisen på Sri Lanka. De döda är från bland annat Danmark, Polen, Kina, Japan, Pakistan, USA, Indien, Marocko och Bangladesh. Facebook och Instagram är blockerade av regeringen. Detta beroende på att falska nyheter spreds genom dessa sociala medier. 
15:16
En av självmordsbombarna stod i kö på ett femstjärnigt hotell för att äta frukost när han sprängde sig. Bland de döda finns holländare och britter utöver de tidigare nämnda ovan. Hotellet där sprängningen ägde rum är Cinnamon Grand. Sju är gripna för dåden och tre poliser har dött under jakten på gärningsmän. 
20.01
Tretton personer är gripna för sprängningarna. Tre danskar lär finnas bland de dödade. 
22.4.2019
290 döda och resor avrådes till Sri Lanka. Omkring 500 är skadade. Religiösa extremister säger regeringen ligger bakom. Vilken överraskning! Det finns nu 24 gripna. En dansk familj förlorade sina tre barn. 
10:19
Det var Danmarks rikaste man som förlorade tre av sina fyra barn på Sri Lanka. Anne Storm Pedersen och Anders Holch Povlsen heter föräldrarna. De har en förmögenhet på omkring 58 miljarder, men det betyder säkert ingenting just i dag. 
11:30
Sju självmordsbombare låg bakom sex av attackerna. De var alla från Sri Lanka. En liten islamistisk grupp anses ha haft hjälp utifrån för att genomföra detta. Ingen väntade attacken fast det varnades för kring tio dagar sedan om hot mot kyrkor. 
23.4.2019
Över 300 döda är nu siffran över drabbade. Och det som vissa visste innan dåden var att det fanns ett hot och detta specificerades så långt att det omnämnde även lista över misstänkta. Men inget hände för att förhindra dåden. 
7:00
311 är den nya siffran över döda. Och det var en lokal islamistisk grupp som utförde terrordåden. Sri Lanka har bett om internationell hjälp att spåra de som har hjälpt gruppen och FBI kommer att medverka till detta. 
10:57 
Fler skadade har avlidit under natten och den nya siffran över dödsoffer är 321. 
12:24
Och enligt myndigheterna på Sri Lanka var detta en hämnd för Nya Zeeland. Gulliga, underbara mänsklighet!
24.4.2019
Självmordsbombarna var högt utbildade - en av dem har studerat i England - och de var finansiellt oberoende. Dessa ser sig själva som en elit som ska gå före islamismens utbredning. Tyvärr kan människor inbilla sig själva att det de gör är något rättfärdigt. Fast det handlar om ett sjukt och dödligt sektbeteende. Dödssiffran ligger i dag på 359 personer. 
25.4.2019
På grund av ett räknefel är nu dödssiffran 253 personer. Ungefär säger myndigheterna. 
5.5.2019
De tre danska barnen begravdes i går i Århus domkyrka. Det var Alma 15 år, Agnes 12 år och Alfred 5 år. Kronprins Fredrik och kronprinsessan Mary var där med sina fyra barn. Syskonet till de döda barnen, tioåriga Astrid klippte loss ett knippe ballonger som var knutna vid lillebrors kista. 
Så här såg St Anthony´s kyrka i Colombo ut innan den
förstördes av en bomb.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar