söndag 28 april 2019

Valborg eller inte?


UPPDATERAT
Jag har redan eldat så det är inte så farligt att göra det igen. Blir det inte eldningsförbud i morgon, så startar vi en liten brasa. Det tillhör våren och eldningstunnan är också full med kvistar från förra året. Ännu ett sätt att städa på tomten. Tyvärr slås inte ängarna där vi bor så de blir naturligtvis mer och mer eldfarliga ju fler år gräset får vissna utan att tas bort. Ängar ska slås, men ingen verkar kunna konsten längre.

29.4.2019
Alla larm om farligheten med eld har fått trafikanter att tro att det brinner när det är vanlig morgondimma utanför Uppsala. Ibland kan myndigheterna ta i lite för mycket och påverka allmänheten så den blir alltför orolig. Eller till och med får ångest. Det blir brasa i morgon. Det tyder allt på eftersom det kommer att regna om man får tro SMHI. Åtminstone där vi bor. 
30.4.2019
Jodå det regnar inte alls. Utan är klar himmel och sol. SMHI ändrade prognosen när de hade tittat ut genom fönstret. Hoppas ändå på att något ramlar ned från himlen senare i dag. Vi får se. Ha en trevlig Valborg alla! 
15:57
Flera millimeter regn fick vi till slut. Här ska eldas! Stora brasan är inställd i trakten för det är ju så torrt. Ha, ha. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar