torsdag 25 april 2019

Michaela Norlin blev våldtagen men våldtäktsmannen ska stanna

Michaela Norlin blev våldtagen av somaliern Hanad Mohammed och han är dömd för detta, men efter att ha blivit dömd till utvisning i tio år både av tingsrätten och hovrätten har högsta domstolen beslutat att han får stanna i Sverige. Ingen utvisning. 

Jag tycker att Michaela Norlin är modig som ställer upp och berättar om detta. Enligt Expressen vill också justitieminister Morgan Johansson (s) skärpa reglerna för utvisning efter att ha hört om detta fall. Hanad Mohammed har varit i Sverige i mer än fyra år och därför ska han inte utvisas. Han har inte familj här, men han anses inte ha kriminella värderingar. Det räcker för att hans anknytning ska anses tillräcklig till Sverige.

Eftersom högsta domstolen har dömt på det här viset kommer det att var prejudicerande för framtida domar i liknande våldtäktsmål. Upprörande. Alla som dömde i högsta domstolen var män utom en kvinna, som tyckte att han skulle utvisas. Riksåklagaren protesterade mot att högsta domstolen tog upp detta fall. Det fanns inte något starkt prejudikatintresse. Men nu har högsta domstolen ändå gjort detta och det blir prejudicerande. 


Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar