fredag 19 april 2019

Kvinnlig journalist skjuten på Nordirland

UPPDATERAT
En kvinnlig journalist Lyra McKee, 29 år gammal, sköts i går till döds på Nordirland där republikanska dissidenter, som betecknas som terrorister, öppnade eld utan urskillning och hon träffades av en förlupen kula. Tio minuter innan hon sköts skickade hon en bild och beskrev det som ägde rum som " absolut vansinne". En annan reporter stod bredvid henne och såg när hon föll, en polisbil tog henne till sjukhus där hon konstaterades död. Politiker ur alla läger har fördömt dödandet av den kvinnliga journalisten. Det var en maskerad man som sköt henne. Händelsen ägde rum i Creggan i Londonderry, där brandbomber kastades mot bilar och mot polisen. Detta händer sedan en man ska ställas inför rätta för ett mord på en 15-åring år 1972. 
18:58
Flickvännen Sara Canning är förtvivlad över detta och vädjar om fred i Nordirland så att Lyra McKees död inte ska ha varit förgäves. Hon menar att mordet var sanslöst och en barbarisk akt.
20.4.2019
Sky News har släppt en film av gärningsmannen, men det är mörkt och suddigt och går inte att se vem det är. Men det går att se att Lyra McKee står i bland många människor och nära en polis när hon blir skjuten. 
9:30
Två unga män 18 och 19 år gamla är anhållna av polisen på Nordirland enligt terroristlagar för mordet på Lyra McKee.
23.4.2019
Männen är släppta och en 57-årig kvinna är istället anhållen enligt terroristlagar. Finns ingen gräns längre för dumheterna i världen. Om det nu är hon så hade hon siktat på polisen, men missade och sköt istället Lyra McKee. Nya IRA på Nordirland har tagit på sig skulden och bett så mycket om ursäkt! Halleluja!


Det här blev den sista bilden som Lyra McKee skickade
innan hon sköts till döds på Nordirland på skärtorsdagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar