torsdag 11 april 2019

Bäversafari före satsningar på polisen

Ja den lagda budgeten från regeringen tar bort en kvarts miljard från polisen, men satsar istället 170 miljoner på bäversafari. Gynnar det bävrarna? Nej naturligtvis inte. Det handlar bara om att vi ska titta på de där djuren som sprider sig ohämmat över landet. Finns överallt behövs ingen safari för att de ska ses. De finns bara några hundra meter bort här där jag bor. Men polisen är inte särskilt synlig och har inga resurser för att stoppa alla brott som begås i landet och som ökar hela tiden. Särskilt våldsbrotten. Polisens resurser kan också tas i anspråk för att fånga bävrar som går runt på gatorna i Uppsala bland annat. Hände för ett par dagar sedan.

Men det är som vanligt i politiken att den ena handen vet inte vad den andra gör. Och eftersom regeringen inte ens vet hur många mord/dråp som sker i Sverige för Brå har inte förmåga att räkna dem så tycker denna inkompetenta regering att det går att skära ned på polisens budget. Jag skrev brev till regeringen om detta här.

Enligt regeringen så satsar de nu på kriminalvården dit pengarna istället går så att de kan ta hand om fångarna bättre så de inte rymmer som i somras, när en av kriminalvårdarna behövde kissa och då rymde fången de transporterade. Vad hjälper miljoner till detta? Det var en människa som inte följde sina instruktioner. Man kan nästan misstänka att den ville att fången skulle fly. Det var Kristofers Kastellanos som rymde. Så några klantiga kriminalvårdare ändrar budgeten? Typiskt kortsiktiga politiker, som dras hit eller dit av tidningsrubriker. För de känner inte till fakta. 


Bävrar finns överallt.
Här en i centrala Uppsala.
Polisen kan ta hand om dem
men skärs ned i budgeten.
Medan bäversafari får 170 miljoner
av regeringen.

Janne Mattila tog bilden. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar