fredag 5 april 2019

Äntligen Julian Assange

UPPDATERAT
Det vore väl på tiden att Julian Assange lämnar Ecuadors ambassad i London. Där har han bott sedan sju år tillbaka. Wikileaks säger nu att det kommer att ske inom dagar eller timmar. Han kommer i så fall att hamna i engelska polisens förvar. Det är väl rättvist eftersom han klarade sig från att bli utlämnad till Sverige.

Om ni minns så var det Anna Ardin som anklagade honom för våldtäkt. Han skulle just bli krönikör i Aftonbladet när han istället blev efterlyst för våldtäkt då 2010. Han gick från att vara total hjälte och avslöjare av USA till att bli efterlyst. Det har varit otaliga turer sedan dess, men är det verkligen sant nu att Ecuador kastar ut honom? Vi lär få se. Det var i maj 2017 som åtalet lades ned mot honom här i Sverige. Men uppenbarligen har Ecuador nu försökt att "sälja" honom till USA.
7.4.2019
Så förnekar Ecuador att de tänker slänga ut Julian Assange. Det är "falska nyheter" säger landet. Och "genom att sprida information som förvränger verkligheten, utrycker /Assange/ och hans medarbetare återigen sin otacksamhet och brist på respekt gentemot Ecuador", sägs det i detta uttalande.
11.4.2019
Äntligen har brittisk polis släpat ut Assange från ambassaden! Han anhölls. Det var åtminstone sju man, som förde ut honom från Ecuadors ambassad. Här kan ni se en video som togs vid tillfället. Han ser mycket gammal ut för sina 47 år för han har vitt hår och vitt skägg. Hårt liv! Han ser äldre ut än jag tammetusan. Det måste väl ändå vara en lättnad också för honom att det äntligen händer något. Nu kan han fortsätta att spela martyr. För Ecuador drog till slut in hans asyl fast de förnekade att de skulle göra det. Inga falska nyheter således. Länder kan som bekant också ljuga. Och USA har begärt honom utlämnad. Därför fängslas han av polis i London.
12.4.2019
Jodå han kan bli åtalad igen för den misstänkta våldtäkten mot Anna Ardin. Det brottet preskriberas inte förrän nästa år. Men åklagaren lade ned målet för två år sedan. Kan dock återupptas. 
13.4.2019
Sjuttio medlemmar av det engelska parlamentet har i ett brev begärt att Julian Assange ska lämnas ut till Sverige om det kommer en begäran om detta. Brevet har skickats till inrikesministern. "This would be so the formal investigation into an allegation of rape can be concluded and, if appropriate, a charge can be made and any trial can take place." Så står det i brevet.
18.4.2019
Svensken Ola Bini sitter häktad i Ecuador anklagad för att ha hackat regeringskonton. Han är vän med Assange. Enligt president Moreno har Assange bjudit in flera hackare under sin tid på ambassaden i London. Och verksamheten beskrivs som en "spioncentral". Ola Bini väntas sitta häktad i 90 dagar. Han nekar till brott. 
1.5.2019
Så fick Assange 50 veckors fängelse för brott mot borgensbestämmelserna 2012 i London. Jaha, inget att säga om detta.
13.5.2019
Så återupptas förundersökningen mot Julian Assange i Sverige. Han är fortfarande misstänkt för ett brott här. Hämnden blir säkert ljuv om han tvingas komma hit. 
3.6.2019
Så skönt att han inte häktas i sin frånvaro. Då slipper vi säkerligen se honom här igen.
21.6.2019
Svenske Ola Bini släpps ur häktet i Ecuador. Det betyder inte att han är frikänd utan utredningen om honom fortsätter, men det finns ingen grund att ha honom fortsatt häktad. Han blir dock tvungen att stanna i Ecuador under utredningen. Men han har pratat med sin familj i dag midsommaraftonen och de kommer också att åka till Ecuador i juli och umgås med honom. 
Här förs Julian Assange ut från
Ecuadors ambassad i England.
Han anhölls av polis.
Faksimil från Daily Mail. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar