onsdag 10 april 2019

Fredrik Reinfeldt tycker vi ska jobba in i döden

UPPDATERAT
Fredrik Reinfeldt har alla trumf på hand. Han är född in i överklassen, har lång utbildning, är man och är dessutom fysiskt lång. Allt sådant gör att andra måste se upp till honom. Också nu när han tycker att de undermåliga som slutar jobba vid 65 år borde hålla på till åtminstone 75 års ålder. Han ser allt i ekonomiska termer, för sådan är hans utbildning till ekonomie magister. Ingen hänsyn till att människor är individer och att en del faktiskt inte ens lever till 65 års ålder. 

Han är en otäck människa tycker jag. Falsk och undanglidande. Han ser Afrika som framtidskontinenten och anser att vi ska fortsätta att vara koloniala och ta hit de människor som vill, för då blir de våra nya slavar och kan försörja oss andra. En katolsk kardinal anser att massmigration är en ny form av slaveri och att bibeln inte ska användas för detta. Här skrev jag redan 2014 om Fredrik Reinfeldt och de välbeställda att de vill ha hit alla migranter för det gynnar dem. Så är det med alla kriser och krig. Det gynnar dem som har resurser till att utnyttja situationen. Fredrik Reinfeldt tillhör dem. Han tjänar massor med miljoner på sitt underliga prat och fick dessutom pension när han avgick från riksdagen år 2015. Han tog ut så mycket han kunde. Så klart. 

Det skulle behövas 38 miljoner nettoinvandrare till Sverige och en befolkning på 54 miljoner för att behålla medelåldern i Sverige oförändrad fram till 2080. Vilken katastrof om vi skulle tvinga så många nya invånare att bo i Sverige, som är ett iskallt land och knappt lämpligt för någon människa norr om Uppsala. Men att Sverige är tomt på folk är något som Reinfeldt har sett från luften när han flyger över landet. Här finns gott om plats för nya invånare. Invandrarna har också mer rätt till Sverige än vi som har fötts här och bott här hela livet, enligt honom. 

Det går tyvärr inte att tänka sig frisk, vilket Reinfeldt verkar tro. Runt mig har många dött i cancer och andra sjukdomar. En del så unga som i 30-40-årsåldern. Men de skulle naturligtvis ha jobbat till 75 år. Vilket hån! Och vilken idiotidé att alla är födda med likadana gener som Fredrik Reinfeldt. Vi får väl klona honom och ersätta oss andra. Så att vi verkligen får ett underbart och enbart ekonomiskt land.
12.4.2019
Nu får Reinfeldt på skallen av LO-ekonomen Torbjörn Hållö. Han kallar den här rapporten Reinfeldt presenterar för "lite fritt tyckande" och att det är att jämföra med ett "sämre specialarbete på gymnasiet". Skrämmande att en sådan person som Reinfeldt fortfarande har folk som lyssnar på vad han säger. Och att han hade regeringens uppdrag genom en delegation för "senior arbetskraft" att skriva detta. Invandrare blir tydligen aldrig gamla och behöver aldrig några pensioner. Så verkar tanken vara. 

Totalt cyniskt att säga att vi ska jobba
tills vi är 75 år.
Arbete är inte livets mening
utan för de flesta ett
nödvändigt ont.
Bilden från
koncentrationslägret Auschwitz.

Faksimil från Google.

2 kommentarer:

 1. "Han är född in i överklassen,"

  Det där är väl en lätt överdrift. Däremot var det väl så att hans
  3-4 närmaste företrädare som partiledare alla var skrivna i Oscars församling på Östermalm, där ju några av landets rikaste bor.

  "Om uppväxtåren skriver Fredrik Reinfeldt att han som elvaåring starkt motsatte sig att flytta till Täby som för att avståndet till basketlaget i Tensta skulle bli för långt. Han skriver att Täby till en början tedde sig som "andra sidan världen" och upplevde inte samma närhet och öppenhet som han gjort under de tidiga barndomsåren i Bromsten i västra Stockholm."

  Bromsten ligger f ö inte mittemellan Tensta och Rinkeby, som det
  ibland sagts, snarare strax söderut från båda dessa förorter men
  i lite olika riktning ...

  SvaraRadera
 2. Familjen har flyttat runt och fadern jobbade bland annat i London i ett par år som konsult åt Shell under Reinfeldts barndom. För mig är detta en överklassfamilj, som i första hand bryr sig om pengar precis som Reinfeldt har gjort hela sitt liv.

  SvaraRadera