lördag 30 september 2023

Det regnar i New York

UPPDATERAT

Ja där kom den då översvämningen av gatorna och tunnelbanan i New York. Det har regnat massor och inte sedan 1948 har det regnat så. För 75 år sedan var det likadant, men staden var inte lika stor och igenkorkad som den är nu. Naturligtvis är det någon som säger "klimatförändringar". Nej det är människors påverkan på mark och natur som orsakar detta. Inga avlopp i världen kan få bort upp till 15 centimeter regn som faller. Och det lär komma mer. 

Det är ett hundraårsregn, men de finns. Och har alltid funnits men är inte så omtalade om de inte orsakar en världsöversvämning som i bibeln. Men någon Noa som kan rädda oss finns knappt. Människor orsakar själva sina väderkatastrofer genom den överbefolkning som alltid ökar. Det bor kring 8,5 miljoner människor i New York. Staden ökar nu med kring 7 000 invånare per år, men har haft en tillväxt på kring 100 000 fram till 1930-talet. Manhattan har cirka 27 000 invånare per kvadratkilometer. New York ligger tio meter över havet, men det skulle krävas omfattande ombyggnad, för att få ut dessa regnmassor dit. 

1 oktober 2023

Men i dag är det sol och varmt i New York så regnet rinner undan. Så där är det med väder. Det skiftar. Där kom det då ett skyfall av oanade mått. Faksimil från CNN. 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar