måndag 25 september 2023

Mord för att hämnas i Hjälstaviken

En flicka anklagar en man för våldtäkt, men polisen lägger detta år sidan för hon uppger bara ett smeknamn på mannen. Han hittas hängd i Hjälstaviken någon månad efter anmälan,  för det är fem personer, som har tagit rättvisan i egna händer. 

Jag skrev här om mordet, men det togs bort först från facebook, för det var väl anmält som hat kan tänka, men jag fick tillbaka det sedan. Det är invandrarbarn inblandade och en turkisk taxichaufför. De orkade inte vänta på någon rättvisa eller ville inte. 

Det ser ut att vara flickan som var 15 år då som utövade sin personliga dom över denne man. Nu är fem tonåringar häktade och ska ställas inför rätta. Dessutom stals pengar från den mördade mannen och gavs till andra. De fem åtalade är syskon eller halvsyskon. Så sorglig familj, där pappan är dömd för våld mot mamman till två bröder. Denne pappa har nio barn med olika kvinnor. 

Det är inte vi själva som ska utöva domar mot olika människor för man behöver inte göra någonting alls. För domen utövas ändå. Det är min erfarenhet genom livet. Så sitt still i båten och låt rättvisan visa sig. Men de här ungdomarnas egon kunde inte vänta. Så de begick mord. Gener från Chile och Turkiet hos de olika mördarna och offret. 


Här berättar SVT:s reporter vad flickan ska ha sagt den dag som mannen hängdes i ett träd. Hur sorgligt är inte detta fall? Och hon tyckte väl att det var värt att hämnas. Finns ju inte några stora straff för 15-åringar. 


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar