fredag 29 september 2023

Trehundra häktade i år för grovt vapenbrott

UPPDATERAT

Rikspolischefen Anders Thornberg höll presskonferens och "utförarna" dvs mördarna är fler än någonsin och blir yngre. På måndag kommer en ny rapport om de grova brotten. Barn ska inte vilja bli mördare som det nu är. 

Alla myndigheter måste samarbeta så att brottsligheten inte blir ännu värre. De samarbetar redan nu med försvaret, men det skulle behövas ännu mer. Arbetet att samverka med försvaret pågår. 

Riksåklagaren Katarina Johansson sade att åklagarna klarar sina arbetsuppgifter, men ska samverka förstås med polisen. Stora resurser krävs dock under lång till framåt. Chefen för Noa Johan Olsson säger att den polisiära närvaron ska öka och på söndag får Noa nya verktyg genom den nya lagen om avlyssning. Då kan avlyssning ske hemligt även om en konkret brottsmisstanke inte föreligger. 

Hjälp av militären behövs med logistik, analys, och om det händer något stort som behöver mycket resurser. Dock ska militären inte sättas in i direkta våldsbekämpande åtgärder på fältet, sade Anders Thornberg.

Omkring 30 000 ingår i kriminella gäng i Sverige. Det finns sju konflikter i Stockholm just nu. Det är 150 som är hotade av våldsbrott och deras adresser är listade i Stockholm, men polisen kan inte finnas överallt. I Uppsala län är det 500 gängkriminella. 

12:52

Två begärs häktade för mordet och sprängningen i utanför Uppsala och en tredje är anhållen för medhjälp. Det hjälper att ta fast de skyldiga. Absolut! De båda är männen 33 respektive 22 år. Livstid vore bra. Och avskräckande. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar