fredag 1 september 2023

Ett ord för blod beskriver gangsterkrigen

Det här är en bok som jag inte kommer att läsa: Ett ord för blod. Det räcker att läsa den intervju som DN har gjort där Faysa Idle beskriver sitt och släktens liv. De är somalier och lever som de alltid har gjort med hedern och dess följder.  Det är mord på mord och brott på brott som beskrivs. Hur det förortsliga livet är ett helt annat än det som finns i Sverige. 

Jag kommer inte att läsa den boken, för jag är så trött på att Sverige har gått så långt genom att socialdemokraterna tycker och har tyckt att det är rätt att importera nya befolkningar i hög grad. Något som detta stackars land inte har klarat av. Själv har jag slutat skriva om alla våldsdåd, sprängningar och mord som förekommer. De är helt enkelt för många och då är det inga nyheter längre. Jag försökte uppmärksamma tidigare justitieminister Morgan Johansson på hur det såg ut i landet för fyra år sedan. Fick inget svar förstås. 

Nu får vi ta smällen och de många sprängningarna för att den förra regeringen inte ansåg att brottsligheten var något problem. De nya invånarna skulle utnyttjas istället och medföra att BNP stadigt ökade genom de kostnader de orsakade staten. Till och med Åsa Linderborg på Aftonbladet har vaknat till sist och undrar vad sossarna håller på med när de vill införa hets mot folkgrupp för koranbränningar. Är muslimer verkligen en folkgrupp? Är kristna det också? Eller asatroende? Nästa punkt på dagordningen från muslimer tror Åsa Linderborg är att klassa religionskritik som hate speech. 

Men det där med den heliga koranen, som diskuteras så mycket och kommer att göra det under lång tid är bara ytligt. Ingen har längre något grepp om den verkliga brottsligheten i landet. Den här boken Ett ord för blod, som är skriven av någon som vet och har sett hur män och pojkar runt henne mördas för att det anses försvara någons heder. Men hon själv är utsatt för denna heder för klansystemet är taget intakt till Sverige och kommer inte att förändras förrän alla är döda och nya generationer kanske har anpassat sig till vad som gäller i Sverige. Eller också har de startat nya gäng i andra länder. Faysa Idles bror Bilal sitter i spanskt fängelse häktad för grova brott. 

Faysa Idle och hennes mamma besöker den äldste broderns och sonens grav. Kulturkrockarna har medfört att hedern gör att kyrkogården är full med unga män. Och som ni ser är Faysa Idle själv naturligtvis inne i den kultur som förtrycker henne. Faksimil från DN. 

2 kommentarer:

  1. Blir ju lite besvärligt när gravplatserna inte räcker till och när det bara är just
    kistbegravning som kommer i fråga ...

    SvaraRadera
  2. https://www.dn.se/kultur/malin-persson-giolito-skydda-faysa-idle-hon-kan-avgora-den-svenska-litteraturens-varde/
    Ser man på ...

    SvaraRadera