onsdag 6 september 2023

Två dagar till boksläpp av Innan glädjen infinner sig

 På fredag är min senaste och sista bok ute på marknaden Innan glädjen infinner sig. Det är en beskrivning av livet och dess svårigheter och hur man kan övervinna att råka ut för olyckor, sjukdomar och död. Något som vi alla får uppleva särskilt om vi lever så länge som jag nu har gjort eftersom jag är född 1945. 

Samhället har glömt hur det såg ut då på den tiden efter andra världskriget och de som levde då är till stor del döda. Jag försökte ta reda på hur många av mina gamla arbetskamrater från DN, som fortfarande levde nu och det var inte många jag hittade. Journalistyrket är hårt och många har dukat under i ganska unga år. 

Min syster frågade mig om jag själv hade lyckats att gå vidare och inte fortfarande hade att vänta in att glädjen ska infinna sig. Absolut svarade jag då. Det är därför jag har skrivit boken för det handlar om att glädjen är den bas vi har i livet. Det är vad som gäller vare sig vi är rika eller fattiga. Glädjen får oss att orka och det gäller att hålla denna bas vid liv och inte ge upp utan gå åt det håll där glädjen finns. 

Vi kan gå fel och tro att vi måste få en hög ställning i samhället för att vara lyckliga eller ha många ägodelar och samla på oss rikedomar, men det handlar inte om det utan om att vi inuti oss själva kan finna det rum som är fyllt av ljus och där vi alltid kan hämta mer ork för att gå vidare. Detta har beskrivits på många sätt av åtskilliga som har upplevt detta genom årtusendena. Men det är svårt för människor att nå dit om de fastnar i olika tolkningar vare sig religiösa eller politiska, som kan dominera en människa, så att den aldrig begriper vad livets grund består av. 

Som jag ser det är vi på väg mot att alla människor kommer ha sin egen upplevelse av detta inre egna rum med ljus och inse att alla religioner eller läror beskriver detta, men på olika inte så fullkomliga sätt. Men jag vet inte om det här är en planet där detta någonsin kommer att ske. Eller om vi alltid måste uppleva hur krigen tar överhand när det har gått för långt med inskränktheten hos makthavare. Innan vi till sist kan begripa hur det står till. För krig är också en arketyp som kan tvinga oss att inse mer. 

Skynda att skaffa den här boken, för den kommer att ge er aha-upplevelser. Säger jag som har skrivit den. Jag som inte kommer att marknadsföra den särskilt något mer, för jag är rätt så blyg samtidigt som jag har ett oerhört självförtroende, som finns någonstans inom mig. Sådan är jag född utan att veta varför. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar