måndag 4 september 2023

Mer hat mot islam i Malmö

Våldsamma kravaller som de som utbröt i natt i Malmö medför bara mer hat och mer rasism menar imamen Tajaddin Farfour, som såg detta ske under upploppen år 2020. Det kan inte vara lätt att vara imam och att bemöta detta hat med kärlek och dialog som han säger vara vägen. Salwan Momika ger sig dock inte utan ska bränna en koran även nästa söndag. Om han får det är inte säkert. 

Ett sätt att få stopp på dessa motsättningar vore att förbjuda sådana som Salwan Momika, som inte är svensk medborgare, att utnyttja den svenska yttrandefriheten. Svenskar bränner inga koraner. Vi är helt enkelt för lite intresserade av dessa religiösa böcker eftersom vi är det mest frigjorda landet i världen från religioner. Det är en privatsak vad var och en tror på. 

Det bor människor från 111 olika nationer i Rosengård, där kring 90 procent är utifrån kommande och många, som inte har uppehållstillstånd också gömmer sig. Det är helt enkelt ett ghetto från miljonprogrammet, som inte borde finnas. Det är drygt 3 kvadratkilometer stort och där bor kring 44 000 människor. Alldeles för många på liten yta. Där jag bor är det kring 325 invånare per kvadratkilometer. 

Det här problemet kommer dock inte att försvinna utan bli värre. Nu tog polisen i går beslutet att ha kameraövervakning av området. Förfärligt att detta ska behövas. 1 kommentar:

  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/FC_Roseng%C3%A5rd_(damfotboll)
    Men ett antal av våra VMhjältar har klubbtillhörighet däri ...

    SvaraRadera