söndag 17 september 2023

Kungen firad i dagarna tre

 Nu är det vilodag på denna söndag, som det var förr i tiden. Och firandet av kungen är förbi. Jag såg detta på den television som har funnits sedan slutet av 50-talet i hushållen i Sverige. Tar mig inte längre så gärna till den stora staden. Den som var min när jag var yngre.

Jag tog inga bilder av TV:n, ville se istället, men här på den kungliga sidan som kungahuset har finns fina bilder, som visar vilken lång tradition det är, som tack och lov har bevarats. Inte alla kungahus i världen har ett hovstall, bara vi i Skandinavien och så Nederländerna vad jag vet. För besvärligt med hästar numera. Paradkaleschen nedan som kungaparet färdades i tillverkades år 1900 och sex hästar drog den. Och den limousin de också begagnade var från år 1950. 

Så härligt att de lyckades få så fint väder. Kanske sista helgen det var så för i år. I veckan ska det snöa längre norrut. 

Här far de genom sin huvudstad. Kungaparet har hållit ihop sedan 1976 då de gifte sig. Men träffades redan 1972. Jag gifte mig samma dag som de gjorde den 19 juni 1976 och jag, min man och släkten satt på Operakällaren och åt lunch den dagen. Men mitt äktenskap höll inte längre än till 1980. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar