tisdag 19 september 2023

Över 20 procent av Sveriges befolkning utrikesfödd

Vad händer med ett land som har tagit emot 20 procent av sin befolkning från andra länder? Det är förhållandet i vårt land medan i USA är omkring 15 procent utifrån kommande. I Danmark är det 10 procent av befolkningen som är utrikes. Detta utan att andra generationens invandrare är medräknade. De som är mellan 10 och 25 år och där en del nu skjuter sig till inkomster, om vilka gamla svenskar bara kan drömma.   

Varje skjutning i Sverige kostar enligt beräkningar kring 75 miljoner kronor, vilket betyder att det blir miljardbelopp i år då fakta är 261 skjutningar med 34 avlidna och 71 skadade brottsofffer. Detta fram till 15 september i år. Fortfarande invandrar kring 100 000 per år till Sverige, men en del av dem är svenskar. Arbetslösheten låg på omkring 16 procent bland utrikes födda år 2022. Av de närmare 40 000 somalierna i Sverige har kring 20 procent arbete. 

I natt sköts det i Lidingö och Handen. Det är nu så vanligt att ingen orkar reagera riktigt. Norge har fått import av knark genom skogarna i Värmland och där startar en rättegång i dag mot sju personer, som kan ha tjänat hundratals miljoner på sina brott. Kring 21 miljarder extra ska bekämpa brottsligheten i Sverige fram till 2026. Vårt BNP stiger genom all denna brottslighet. Inte på något bra sätt förstås eftersom alla varor och tjänster är medräknade i detta begrepp. 

Bara 4 miljoner är helt självförsörjande i Sverige av de i arbetsför ålder mellan 20-64 år. Detta gör att dessa självförsörjande har en kostnad på 67 000 per år till de som inte försörjer sig. Sammanlagt blir det 270 miljarder kronor. Flera generationer i Sverige har lyckats att få överskott genom arbete och att det inte har varit något krig i Sverige på ett par hundra år. Krig och många barn gör att ett land blir fattigt, vilket man kan se nu i Lampedusa där kring 7 000 afrikaner kom på ett dygn från Afrika. De kommer mestadels från Eritrea, Mali, Burkina Faso och Nigeria.

Detta är ett evigt problem, som inte har fått någon lösning varken under 1900-talet eller 2000-talet. I dag är det allmän debatt i den 78:e årliga församlingen i FN. Allt ska lösas till 2030 nu. Enligt FN har antalet svältande människor mer än fördubblats sedan 2019 och är kring 345 miljoner. 

År 2070 är mitt yngsta barnbarn nästan 50 år. Undrar var han bor och lever? 

I Sverige ser det ut så här enligt statistik från SCB. Männen kommer att dominera i vårt kvinnliga land. År 2070 kommer inte många infödda svenskar bo här längre. De utlandsfödda har tagit över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar