lördag 30 september 2023

TV4 har vaknat till morden

Äntligen kan jag säga så tar också TV4 dessa mord och sprängningar på allvar och en som uttryckte vad det handlar om på lördagen var en utredare från polisen som heter Luay Mohageb. Han menade att det behövs ungdomsfängelser som en del av lösningen och särskilt att föräldrar tar sitt ansvar. Barnen har utsatts för en ständig propaganda de senaste 2-3 åren från gangstervärlden om hur romantiskt och underbart det kommer att bli om de begår grova brott som betalas med 100 000 kronor.  

Även medierna är medskyldiga sade denne utredare från polisen. Genom att beundra rappare och gangsters. Jovisst jag lyckades förhindra för länge sedan att en långfilm om mördaren Juha visades i SVT. Jan Troell gjorde en film 1991, som hette Il Capitano med den vanliga sorgsenheten gällande mördaren. Juha tog död på tre medlemmar av en familj i Åmsele. Jag deltog i en debatt på SVT och framhöll hur svårt detta var för de efterlevande. Och filmen visades inte på länge på SVT då. De tog hänsyn till de efterlevande.Men det bestod inom "eliten" en syn på att mördaren skulle tas om hand, vårdas för denne var ömtålig och det var synd om denne. För vilket liv hade han haft? Den synen har bestått in på 2000-talet också i Sverige. År 2016 uttryckte polischefen Dan Eliasson samma syn. 

Men nu är det slut när barn blir mördare och älskar gangsterlivet, för nu förstår alla att något faktiskt är allvarligt fel i vårt land. Och att också medierna är medskyldiga till denna propaganda som har blivit ännu värre de senaste 2-3 åren, enligt polisutredaren. Han har sett samma syn nu hos brottslingar, som också denne Juha uttryckte 1991. Ingen ånger utan äntligen har 16-17-åringar tyckt sig bli så inne i sitt kriminella liv, att de nu har uppnått vad de hela tiden velat och det de vill fortsätta med igenom hela sina liv. De är hjärntvättade genom sociala medier som de använder många timmar per dag. 

Den här mannen vet vad han talar om och har sett hur barn de senaste 2-3 åren dras in i gangsterlivet och har självförtroende genom detta. De ångrar ingenting, är inte rädda utan tycker att de är bra som kan mörda någon annan med skjutvapen eller spränga ett hus. De får ju knappast något straff för det. Så samhället verkar hålla med. 

1 kommentar:

 1. Allt jag har hört de senaste åren om gäng och kriminella är:
  Integrationen har misslyckats, utanförskapsområden, socialtjänst
  med för dålig kompetens, misslyckande hos polisen, skola som inte
  klarar av barnen... allt är för mig bara bla bla bla.

  När ska någon ta tag i ungarnas föräldrar, sträcka upp dem och påtala
  vilket ansvar de har och vad de behöver eller ska göra?

  SvaraRadera