tisdag 12 september 2023

Utländska mammor kan också!

Det var en utländsk mamma som mördade sin flicka och skadade svårt sin pojke i Vallentuna. Hon var tidigare ostraffad, men hade en lång vårdnadstvist med sin ex-man och skulle upp i rätten nu i veckan. Men det blir inte av för hon sitter häktad.  

Hur blir man sådan att man kan mörda? Och sina barn? Det är obegripligt för de flesta, för nästan alla har sådana spärrar som gör det omöjligt. En utländsk mamma som kommer från ett muslimskt land tror vi är förtryckt och därför inte kan göra något sådant. Men denna kvinna var så frigjord att hon kunde. Eller hur vi nu ska tolka detta. Alla våra fördomar om dessa kvinnor kom på skam i det här fallet. 

Eftersom hon dessutom nekar till brott så har hon tydligen inte förstått vad hon har gjort. Förmodligen försökte hon skylla på sin ex-man. Det vore mest det mest logiska. Men hon sitter häktad på sannolika skäl och polisen letar inte efter någon annan mördare.

En bild på en mördare. Så kan de också se ut. Hon hade ett bra jobb och bodde också bra i Vallentuna, men nu har hon lyckats förstöra detta. Varför? Undrar om hon ens vet det själv. Hon ville ha vårdnaden helt och hållet om barnen. Det räckte inte att de bodde hos henne. Karma, ödet eller sjukdom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar