fredag 27 oktober 2023

Att vakna långsamt är bra

 Numera har jag lyxen att sova tills jag vaknar. Det betyder att jag inte använder väckarklocka. I morse vaknade jag ur en dröm där någon från utlandet ringde mig och ville att jag skulle komma dit. Han pratade engelska och vi hade träffats tidigare, men jag var nu upptagen med närmaste släkten och visst inte vad jag skulle säga. Kunde knappt få fram ett ord engelska. Men det kändes att han var förtjust i mig. 

Jag kunde ligga kvar i sängen och tänka på drömmen. Det är alltid bra. Vad betyder det här nu då? Som vanligt vet jag inte utan får tänka över det lite symboliskt. Ett nytt liv väntar om jag vill kanske. Men jag är fortfarande upptagen med den närmaste släkten, som i det här fallet var ett gift par från min ungdom. Den som ringde var en animusfigur, men vad har en sådan med mitt liv att göra?

Jag har gett ut min fjärde bok Innan glädjen infinner sig och det är ett kreativt skapande som har gett upphov till nya möjligheter. Betyder drömmen detta? Jag vet att jag har lagt allt som har försiggått under mitt liv i denna den fjärde boken. Och att jag har kommit fram till ett slutmål, som har gett mig ett lugn. Jag klarade det! Så känns det som om allt jag har gjort och upplevt syftade till detta.

Det ingick i mitt liv att göra detta. Men varför och vad betyder det? Det var att komma fram till en livsinställning när jag hade lagt av mig alla de bördor som livet också har innehållit. Tänk att det går att göra så. Att lägga allt i orden i en bok och så känns det bra sedan, som att något stort är uträttat. Så märkligt. Och detta i min ålder snart 78 år. Men det gick nog inte tidigare. Det var inte dags. 

Något drar i mig för att jag ska gå vidare från ungdomens inskränkta lilla liv till något större och annorlunda. Främmande men med en utveckling. Så kan jag tolka denna dröm, som väckte mig i morse. 

Jag har inte läst min egen bok. För det behövs ju inte. Änglakort ligger under den. Ungefär som i verkliga livet. Där okända krafter ibland kan hjälpa till vare sig det är något större inom en människa som framträder eller utanför i verkligheten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar