måndag 2 oktober 2023

I år har minst 134 bombdåd inträffat i Sverige

I natt och i morse blev det två till sprängningar/bomber i Stockholmstrakten i Fullersta i Huddinge och i Hässelby där den utpekade nazisten Billy Linder bor. Stora skador men människorna verkar har klarat sig någorlunda. Det har inträffat sådana här attacker ungefär varannan dag under året. Men nu känns det som att det hela kommer att behandlas av myndigheterna, dvs polisen. Detta efter att den totalt oskyldiga Soha Saad, 24, dog i Fullerö vid Uppsala förra torsdagen. 

Äntligen ska det lagändras, vilket socialdemokraterna kunde ha gjort för många år sedan, men alla tanter och gubbar, som istället har ömmat för de kriminella har hållit emot. Det har alltid varit mer synd om brottslingar än de som är brottsoffer. Om männen hade fått bestämma hade detta inte kunnat ske. Det är den bistra sanningen. 

Vi minns Ikea-morden 2015 då en oskyldig mamma mördades tillsammans med sin son. Detta av en man som hade fått avslag på sin asylansökan. Då ville inte de efterlevande att detta användes och kopplades till integrations- och invandringspolitik. Det var tabu att prata om detta kopplat till politiken. Så var den allmänna inställningen hos de goda svenskarna då. Familjen kom från Skellefteå, där vänsterpartiet och socialdemokraterna nu styr. Stefan Löfven var statsminister när detta hände. Han satt till 2021. 

Förra året beskrev Ikea-mördaren Abraham Ukbagabir det hela som en olyckshändelse. Han hade en dålig dag och råkade då mörda två personer, som var helt okända för honom. Han kommer från Eritrea och hade drömt om Sverige sedan han var sex år gammal. Men Sverige var inte det drömland han hade föreställt sig. Så han höll sig undan ända tills han fick besked att han måste lämna landet. Han verkar fortfarande inte ha tagit till sig vad han har gjort. 

Att en sådan man är helt annorlunda än någon som har växt upp i Sverige och är svensk i sina värderingar är självklart. Men det ville den drabbade familjen inte kännas vid. Det var tabu då 2015. Bara åtta år senare så har många vaknat till medvetande om brottsligheten och förstår att det är något oerhört som har inträffat, när så många utifrån tar med sig sina problem hit till Sverige. "Shit happens" har denne Ikea-mördare också sagt om morden och att han har velat glömma det som har hänt. Han är dömd till livstid - vilket kan vara kring 16 år - och sedan utvisning till Eritrea, som erkändes på 1990-talet som stat. 

Ikea-mördaren sitter inne på livstid och ska sedan utvisas till hemlandet Eritrea. Han mördade en mamma och hennes son på Ikea i Västerås för att de såg ut som svenskar.  

1 kommentar:

  1. Läste någon kommentar någonstans om att Sverige haft 11 dödsskjutningar i
    månad 9 detta år och att siffrorna känns igen ...

    SvaraRadera