söndag 22 oktober 2023

Kändisar kräver slut på Israels krig

 Hela 150 kändisar i Sverige har ställt sig på Hamas sida och kräver att kriget från Israels sida tar slut. Detta upprop kom när ett sjukhus hade blivit attackerat av som de trodde Israels bombande. Det sitter i ryggmärgen hos vänstern att Israel är skurkar. Dock har det visat sig att det var en terrorgrupp som var knuten till Hamas som klantade sig och skickade iväg en missil från en kyrkogård nära sjukhuset. Missilen ramlade ned på sjukhusets parkering. Men Hamas var snabba att skylla på Israel för att slippa höra att en jihadgrupp Palestinian Islamic Jihad dödade sin egen befolkning. Och världen över rapporterade medier detta om Israel. Flera nyhetsbyråer har nu gjort bedömningen att det var denna jihadgrupp som fällde denna missil. Jag skrev tidigare om det här. Nu har också CNN kommit fram till samma slutsats att det verkligen var den egna jihadsidan som fällde missilen vid sjukhuset. Och att 500 döda som uppgavs stämmer antagligen inte heller. 

Sådana här upprop bland kändisar är till intet förpliktigande, men den som inte skriver på blir anklagad av andra att ha blivit högervriden och det vill ingen kändis inom kulturen vara. Det är mycket fult i kulturkretsar. Det här är en gammal övertygelse hos vänstern att terrorister egentligen är rebeller som liknar de revolutionärer som tog över Kuba. Vänstern har i årtionden tyckt att Fidel Castro och hans anhang var vad Sverige skulle ta efter. 

Det är tragiskt när en grupp människor fastnar i en övertygelse som ska ge dem ära och berömmelse i vissa kretsar, men beror av att de slutar tänka efter själva. Tydligen har vi importerat så många jihadister att det räcker och blir över för sådana här upprop. De som bebor delar av det heliga landet är ständiga offer för judarna. Jag visste att Jan Guillou för evigt är på den ena sidan sedan sin ungdom. Och han har förstås påverkat många under sitt liv. Men inte att Sveriges kändisar jobbade så hårt på att visa att de är på den enda rätta sidan. 

PS. En pappa som kom från Gaza till Sverige och inte har vårdnaden om sina barn utan det har mamman påstod på Sergels torg på söndagen att socialtjänsten kidnappar barn. Arrangörerna tog dock mikrofonen ifrån honom, men han hade redan sagt detta offentligt. Sergels torg var packat med folk, som höll på Palestina. DS.

En sida ur tidningen Lektyr år 1969. Text och foto av Jan Guillou. Här skrev jag tidigare om detta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar