fredag 6 oktober 2023

Regeringen ska lyckas få ordning på Sverige

 Magdalena Andersson kallar konsekvent regeringen för SD-regeringen eller Jimmie Åkessons regering fast det partiet inte sitter i regeringen. Men naturligtvis så kommer den här regeringen få lite ordning på landet under de tre år de har kvar. Det behövs efter all den lössläppthet som har förekommit. Själv har jag röstat på socialdemokraterna mest i mitt långa liv, men slutade 2006. Men jag förstår gamla tanter som mig själv, som ihärdigt fortsätter rösta på Magdalena. De är uppfostrade att vara snälla för då går det dem väl i livet.

Under min första skoltid fanns det en lärarinna som kunde spela orgel och vi sjöng varje morgon Din klara sol går åter upp. Vi förstod aldrig riktigt att vi var inbäddade i en skola, som fortfarande fungerade. Fast det fanns elaka pojkar då också. Men dem brydde vi oss flickor inte om utan lekte sånglekar och dansade ringdanser på skolgården. Det kulturella arvet hade vi.

Det som har utspelat sig i Sverige under många år är att alla sorters märkliga individer har fått fritt spelrum. Kring 70-80 individer försöker varje vecka ta reda på mer om mig, profilera mig, och stoppas från att göra så av ett dataprogram. 

Om vi hade levt lite längre tillbaka i tiden skulle det ha hetat att djävulen hade attackerat dessa gärningsmän och -kvinnor, som tycker att de kan göra vad som helst. Men så förklarar vi inte onda gärningar längre. Det finns inga onda människor enligt vad jag anser, men det finns människor som lånar sig till det onda. Fast ibland kallar de det godhet också. 

Vi lever i en sådan tid nu igen när det gäller att skilja ut vad som är gott och vad som är ont för människor. Historien går i sådana vågor och det har tagit Europa många århundraden att uppnå den relativt fredliga tillvaro, som många har vant sig vid. Men alltid så sticker det onda upp sitt fula tryne igen. Kanske inte på det sätt vi tror utan helt apropå förklädda till lamm istället för den vargflock de egentligen är.

Nu har vandringen mot ett kaotiskt samhälle stoppats upp. Polisen har förhindrat sprängningar och skjutningar under de senaste dagarna, kring ett tiotal sådana. Det är ett bra resultat att polisen äntligen kan agera lite mer också nu när de kan lyssna av även människor som inte är specifikt anklagade för ett särskilt brott. Det behövs i dessa gängtider. 

De kriminella får bidrag i oanade mängder, kring 13 miljarder förskingras genom sådana oegentligheter medan bara ett par miljarder fås genom narkotikahandel. Så vårt välfärdsindustriella komplex har nått sin stora höjdpunkt eller sitt bottenläge. Hur man nu vill se det. Det senaste är att svenskar sökte till dyra pilotutbildningar i Grekland och fick studielån för detta. Men de dök aldrig upp på någon utbildning. 

Trots allt så är de flesta människor inte onda eller lånar sig till att göra onda handlingar. Förr i tiden satt ungefär 3 000 människor i fängelse i Sverige. Numera är det kring det dubbla och de flesta, kring 94 procent, är män. Det lär bli fler med tanke på så många häktade som finns nu. Det är kring ett tusental och lär säkerligen blir fler med tanke på alla brott och nya verktyg plus den inställning som regeringen numera har till brottslingar. 

PS. Måste ge Norge en ros som lyckades detta år ge Fredspriset till rätt person. Narges Mohammadi, som får priset, sitter i fängelse i Iran för att hon har kämpat för kvinnors rättigheter i Iran. Denna stat uppvisar vad som händer när de religiösa imamerna tar över ett land. Mohammadi har dömts till sammanlagt 31 års fängelse och 154 piskrapp. DS.


Enligt undersökningar så spelar det inte så stor roll om straffen är låga eller strängare. Dock är det helt klart att de som sitter i fängelse inte kan begå nya brott. Så att låsa in yngre som mördar under längre tid gör att de inte kan mörda fler. Eller att yngre inte heller kan spränga sönder fler hus. Faksimil från DN. 1 kommentar: