måndag 23 oktober 2023

Greta stryks ur läroplanen

UPPDATERAT

 Greta Thunberg får inte längre användas som moralisk förebild i Israel sedan hon ställt sig på Hamas och terroristernas sida utan att med ett ord nämna massakern på judar den 7 oktober i år. Därför får inte heller eleverna i Israel längre höra talas om henne i skolan. Dessutom hade hon en bläckfisk som gosedjur och det är sedan länge en symbol för antisemitism, vilket hon inte visste. Hon bad om ursäkt för detta. Det är inte bra att vara historielös. För övrigt finns det fler Palestina runt om i världen, men det har inte funnits som land särskilt länge alls. Bara sedan utropandet 1988. 

Att Israel finns är en följd av Hitlers utrotande av judar och av den mångtusenåriga förföljelse som det judiska folket har fått utstå. Redan före vår tideräkning fördes judar bort till fångenskap i Babylon och sedan dess har det fortsatt. 

Att judar finns som folkgrupp beror av deras starka sammanhållning under alla år av förföljelse i världen. Judeen var tidigare ett brittiskt protektorat innan det 1948 till en del blev till landet Israel. Efter andra världskriget kunde kring 11 000 judar befrias ur tyska koncentrationsläger och komma till Sverige. I dag finns här omkring 25 000 judar och det finns kring 800 000 i Sverige som har sina rötter i muslimska länder. 

25.10.2023

Här berättar en miljövänlig klimataktivist för Greta hur illa det var när hon råkade ut för Hamas den 7 oktober. Och att hon känner sorg över hur blind Greta är. Jo det har vänstern varit i många år. Nu finns resultatet där för alla att se. 

Greta Thunberg har gett sig in i politiken rent allmänt och har därför blivit betraktad som terrorist och utesluten ur undervisningen i skolor i Israel. Hennes ställning som klimathelgon är borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar