söndag 29 oktober 2023

Matthew Perry är död

 Vänner går nu igen i TV och det är fortfarande sevärt. Det är ett så smart upplägg. Men Matthew Perry dog nu och hittades i sin jacuzzi där han tycks ha drunknat. Han har kämpat med missbruk. Inte så lätt att hålla sig borta från sånt när man är mångmiljonär och tillhör dem som har vuxit upp utan sin pappa. Han hade dock spenderat miljoner på att bli fri från missbruket, men det lyckades inte. 

Hans mamma som är kanadensisk journalist lever fortfarande 75 år gammal och har jobbat åt premiärministern Trudeau. Som också var skolkamrat med Perry när de gick i Rockcliffe Park Public School. Matthew var duktig tennisspelare som ung. 

Hans pappa var skådespelare och modell och bodde i Los Angeles och dit flyttade också Matthew Perry för att leva med honom när han var 15 år. Han fick roller och spelade i olika komedier innan han vid 24 års ålder fick spela Chandler Bing i Vänner och blev världsberömd. Mot slutet fick de sex medlemmarna i Vänner en miljon dollar per avsnitt. 

Förra året kom hans memoarer Friends, Lovers and the Big Terrible Thing. Det blev en succé i bokvärlden. Han tillbringade fem månader på sjukhus för blödande magsår år 2018. Medan han var där dog han nästan för hans tarm brast genom missbruket av morfin. Han låg två veckor i koma. Han hade inte stor chans att överleva då utan fick hjälp att andas av respirator. Han fick sedan ha en påse på magen under nio månader. Han har berättat att han inte mindes tre säsonger av Vänner för att han missbrukade så hårt. Hans pappa lever fortfarande och är 82 år gammal. 

Vila nu till slut i frid efter ditt stökiga, men underbara liv Matthew Perry. 

Matthew Perry blev 54 år. Han dog i natt, men levde länge ändå med tanke på hans missbruk. Vila i frid!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar