onsdag 4 oktober 2023

Varför mördade de Tove?

 Jag skrev om detta mord på Tove i Vetlanda i januari i år. Så här skrev jag då. "Tove Tönnies som blev mördad studerade till läkare i Linköping och bodde då ihop med sin tvillingsyster. Men hon hade ett uppehåll efter en termin för hon visste inte om det var rätt yrkesval. Varför följde hon med de båda till lägenheten för att prata? Uppenbarligen för att hon var osäker om sin framtid och ville inte ha några ovänner på hemorten. Hon var liten 160 cm och Johanna Jansson är mycket längre kring 180 cm. Johanna Jansson försökte tända eld på en trappuppgång där hennes ex bodde. Det har hon erkänt, men inte för polisen. Att hon inte har pratat förrän nu om vad som hände Tove berodde på att hon mådde så dåligt i häktet enligt hennes advokat. Och hon ville bli frisläppt i går för att hon mådde så dåligt. Bara inriktad på sig själv, helt egocentrerad."

Fortfarande har dessa båda inte erkänt något och de verkar lika egocentrerade nu som de var då. Nu när hovrätten tar itu med detta mord. Rättegången ska hålla på till mitten av oktober. De är båda livstidsdömda, men vill helst bli fria. Det finns enkla recept som handlar om att leva. Man behöver inte hata så mycket att man tar död på någon. Men uppenbarligen gjorde dessa båda detta. Tove Tönnies var någon som inte ville vara osams med någon på hemorten så därför följde hon med dessa mördare hem till Johannas lägenhet där hon ströps inne på toaletten. Maja Hellman hjälpte till och höll fast Toves händer. 

Maja Hellman var ett ensamt barn har hennes pappa sagt, men Johanna Leshem Jansson fick henne att våga testa nya saker. Hon blev dock Johanna Janssons "vapendragare" och kunde inte säga emot henne. Så dessa båda lyckades förstöra sina korta liv. Livstids fängelse betyder dock i de flesta fall kring 16 års fängelse. Så de kommer inte vara gamla när de har avtjänat sina straff. För de lär bli dömda nu i hovrätten också. Här berättar Johanna om mordet. 

PS. De båda mördarna har delvis sina ursprung i Afrika respektive Mellanöstern. Kan det förklara detta? DS.


Hur går man från bra kompisar till att bli dödsfiender? Det är fortfarande obegripligt. De båda mördarna är tidigare ostraffade. Faksimil från Nyheter24.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar