måndag 23 oktober 2023

Ska vi svenskar tvingas emigrera?

Det är klart att han var fel ute Reinfeldt som har sagt att "bara barbariet är ursvenskt och att allt annat har kommit utifrån". Förr i tiden fanns det inga länder. Det var små kungariken, ungefär som i sagorna. De avgränsades av naturliga hinder som berg och skogar. Och krigen mellan dessa småriken var många. I Sverige var det Gustav Vasa som enade landet för 500 år sedan. 

Under alla århundraden har människor slagits för och om sina landområden. Så varför ska inte detta fortsätta? En anledning är att människor numera har råd att köpa mark och att detta finns i fastighetsregister, så att alla vet vem som äger vad. I Sverige. Så ingen kan komma med vapen och säga att den här marken är min nu. Och Reinfeldt är en figur som har resande cirkusfolk i sin släkt så jag förstår att han inte riktigt känner sig hemma i Sverige. 

Reinfeldts farfars farfar hette John Hood och han var en mörkhyad cirkusdirektör från New York. År 1882 föddes Reinfeldts farfars far av den ogifta Emma Reinfeldt från Örebro. Hon hade själv invandrat från Lettland och var i tivolibranschen och hon gifte sig sedan med Andreas Karlsson som jobbade i den branschen. Så klart är att inte Reinfeldt begriper att det behövs stadiga människor som stannar på samma ställe, för att skapa ett socialt och tryggt samhälle. Att det inte räcker att titta ned från ett flygplan och konstatera att hela Sverige är tomt och miljoner med invandrare skulle kunna bo här. 

Sedan finns det sådana som Peter "Foppa" Forsberg som har flyttat till Schweiz för ekonomin och för tryggheten i det landet. Han bor där sedan fem år tillbaka med de tre barnen. Och han ägnar hälften av tiden åt dem och sedan resten av tiden till affärsverksamhet och resor. Också en man som inte gärna stannar på ett ställe. Man betalar ingen skatt i Schweiz på inkomster under 200 000 kronor. Och skatten är annars också låg. Medelinkomsten ligger på drygt 60 000 kronor. Landet har hållit sig utanför alla konflikter sedan 1499 och det gör att landet är det fjärde rikaste i världen. 

Är det då dags för en ny migration för rotade svenskar som liksom jag har rötter tillbaka åtminstone till 1700-talet i Sverige? Vi tillhörde det sega släktet som inte emigrerade till USA, för att vi gick hungriga eller råkade ut för märkliga ting i Sverige. Då kring slutet av 1800-talet och fram till 1930-talet, var det nästan en femtedel av den svenska befolkningen som emigrerade. Personligen är jag för gammal nu för att resa över jordens yta. Sverige är allt jag känner till på riktigt och det ligger djupt inom mig. Jag längtade dessutom hem när jag bodde i Frankrike under ett år i min ungdom. 

Men hur är det med mina ättlingar? De kan ju flytta om de vill. Men varför ska de göra det? För att de blir bortkörda av människor från islamska länder, som skjuter i deras hemstäder? Som förmår tonåringar att ta droger och ger dem vapen för att de ska mörda? Också dem som är oskyldiga? För mig känns det som att det var i sista sekunden som vi fick en ordentlig regering, som har insett att mycket behöver göras i detta gamla land.

Om jag var yngre skulle jag gå med i militären eller utbilda mig till polis. Så känns det. Här ska inte galningarna komma här och förstöra vårt land i grunden. Det ska stoppas nu nästan omedelbart. Många är vi som har sett länge att socialdemokraterna, som var det bästa för min mamma och hennes generation, inte längre är det. Hon var egendomslös och hennes släkt hade aldrig ägt något. Först på 1950-talet blev det så att de kunde skaffa fast egendom. 

Jag har kunnat ta tillbaka det som den rikare delen av släkten gjorde av med på 20-talet genom dåliga affärer. Det var farmor som var för snäll och gav bort hela sitt arv efter sin pappa till sin man min farfar. Någon slags karma låg väl i botten för sedan var min pappa och hans bror fattiga i sina unga liv. För deras pappa hade ingenting att ge dem i arv. Han skilde sig från farmor och gav bort sina pengar till en ny fru med fyra flickor. Sedan dog han av cancer i strupen när hans båda pojkar var just vuxna. Min pappa har berättat att farfar sken upp när han kom hem till honom med studentmössan han hade lyckats få. Det är väl karma att min sambo också dog i samma sjukdom som min farfar.

Men självklart så ska vi bo kvar i det här landet, för det är här vi har det vi behöver jobba med. Alla rötter som till slut kan bli till en enhet och begripas så långt det går. Det är vad jag har sysslat med i mitt liv. Tänk om jag hade flytt från detta och stannat i Frankrike istället? Hur hade det sett ut.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar