torsdag 26 oktober 2023

Om detta måste vi berätta

 När vi fick "Om detta må ni berätta" oss tillsända i slutet av 90-talet för att vi hade barn så tyckte jag att det var onödigt. Jag som var född i slutet av 1945 visste alldeles för mycket genom släkten om vad som hade försiggått. Och inte minst så var de som såg mig som barn så lyckliga över att jag fanns, så jag begrep att något fruktansvärt hade hänt innan jag föddes. De trodde nog att världen skulle gå under då. 

Men nu tycker kd-ledaren Ebba Busch att denna bok behöver skickas ut igen. För  det är verkligen så att vi har importerat de som anser att judarna är ett folk som ska utrotas och de står på demonstrationer i Sverige och säger osanningar. Det försiggick på Sergels Torg i söndags mitt i Stockholm med slagord som att Israel ska krossas. Som att socialtjänsten stjäl barn från muslimer. Vi har importerat hela Tusen och en natt i den värsta formen och det finns ingen vänlig kalif som kan ställa allt till rätta. Dagens kalifer är värre än någonsin genom sin vapenarsenal. 

Denna skrift om förintelsen ska uppdateras och sändas ut tycker Ebba Busch och det har hon rätt i, men det kommer knappast att hjälpa nu när Turkiets president Erdogan säger att Hamas är befriare och inte terrorister. Han säger att Israel ska använda sitt sunda förnuft. Erdogan är muslim och han uppför sig som en sådan. Vänder på orden och låtsas som om det är okej. Det här ingår i den marsch mot ett nytt kalifat som ska gälla i Mellanöstern och i norra Afrika. Jag skrev senast om paret Erdogan här. 


Ebba Busch var på nyheterna i Morgonstudion i morse och tycker att en ny folkbildningskampanj behövs. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar