fredag 15 september 2017

Åtminstone 20 personer terrorskadade i tunnelbanan i London

UPPDATERAT
En hink med explosiva ämen brann i tunnelbanan i London och minst tjugo personer skadades. Betecknas som terrorbrott och räddningstjänsten letar efter en bomb till. Den här första bomben exploderade inte totalt, annars hade det blivit dödsoffer också. En vägg av eld gick genom vagnen i rusningstid. Människor fick brännskador. Det hände vid stationen Parsons Green i västra London vid halvniotiden lokal tid. 
16.9.2017
En 18-årig man är anhållen i Dover. Han var förmodligen på väg ut ur England. Detta efter att Storbritannien har höjt sin terrornivå till den högsta. Just nu är mannen som är anhållen på en lokal polisstation och polisen ger inte mer fakta om honom. Landet väntar sig fler terrorattacker inom kort.
17.9.2017
Ett äldre pensionerat par som har tagit emot flyktingpojkar tog också in den senaste terrorgripne 18-åringen i sitt hem. De har blivit belönade av drottning Elizabeth för sitt fina arbete med fosterbarn. Deras hus stormades av brittisk polis sex timmar efter att 18-åringen gripits i Dover. Grannarna hade evakuerats sedan sprängämnen hade hittats i trädgården. Den misstänkte terroristen blev anhållen av polis för fjorton dagar sedan, men släpptes igen. Det äldre pensionerade paret har tagit emot fosterbarn under många år och de tog emot alla de kunde, som ville bo hos dem. Det var 29 människor som skadades av bomben i tunnelbanan. 
18.9.2017
Här kan ni se hur den andre mannen ser ut, som är gripen. Han bodde också hos pensionärsparet som har tagit hand om så många fosterbarn. Denne är 21 år och heter Yahya Faroukh. Han hade flyttat till en adress i Heathrow för några månader sedan och där greps han efter ett kort handgemäng med antiterrorpolisen. Han kom till Storbritannien år 2013.
Detta meddelade polisen i London natten till söndagen
den 17 september. 

Faksimil från Daily Mail
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar