måndag 18 september 2017

Sverigedemokraterna hackade av liga

UPPDATERAT
Det var sverigedemokraterna som hackades av den liga som ställs inför rätta i dag i Malmö. Detta skedde med hjälp av mejl och ett skadligt virus, som också infiltrerade många företag och väl inne i systemen har man kunnat ändra till exempel bankgironummer. Det är en 37-årig malmöbo som sitter häktad och sammanlagt tio personer är misstänkta för inblandning och ska ha varit med och bedragit i ligan. Åtta personer åtalas i dag i Malmö.

Ligan har beställt varor och fakturorna har skickats till olika företag. Sverigedemokraterna säger att de har märkt intrånget, men tror inte att det har orsakat partiet skada. Polisen informerade dem i våras och de har noterat mejlen, men vet ännu inte om det är någon som har öppnat dessa. Det gäller i dessa fall att inte öppna okända filer för de innehåller virus. Det är kriminella från flera olika länder som har varit med om detta bedrägeri och flera hundra företag har drabbats plus myndigheter och kommuner.

I dag kommer åklagaren i målet i Malmö att hålla presskonferens om åtalet klockan 13.

Här skriver polisen i Skåne om åtalet.

14:21
Huvudmannen är från Polen och likaså två av de andra åtalade. Fyra är svenskar och den åttonde är invandrad med svenskt medborgarskap numera. De brott de är åtalade för har gett 40 miljoner kronor. Totalt anses ligan ha kommit över 250 miljoner kronor. Huvudmannen bör dömas till 8 års fängelse enligt åklagaren. Rättegången börjar den 26 september.

Åtalet finns i Malmö tingsrätt B 8322-16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar