måndag 4 september 2017

Stor rättegång om människohandel i Sverige

UPPDATERAT
En rättegång om människohandel i Sverige börjar i morgon. Det är tiggare som tagits hit till Sverige och tvingats tigga och sedan har deras pengar tagits ifrån dem. Det rör sig om tiggare från Bulgarien som har utnyttjats av två landsmän plus en kvinna. I den nedlagda fabrikslokalen, som människohandlarna hade köpt, fanns ett tiotal tiggare när de upptäcktes i januari i år i Mossgruvan i Ljusnarsberg i Västmanland. 

Männen åtalas för människohandel och kvinnan för medhjälp till människohandel. En av männen åtalas också för grov penningtvätt. Rättegången kommer att pågå i minst en månad och det gäller tio tiggare samt att människohandeln har pågått från oktober 2015 och fram till den 19 januari i år då polisen slog till i fabrikslokalen. Tiggarna hade skjutsats till bland annat Lindesberg, Borlänge, Ludvika och Frövi för att tigga. Polisen i Bulgarien har varit behjälplig i det här målet.
5.9.2017
Enligt senaste undersökningen från Aftonbladet/Inizio tycker 57 procent av svenskarna att tiggeri ska förbjudas. 
11:02
Moderaterna vill ha tiggarförbud i Sverige. De vill komma överens med socialdemokraterna om detta. Också tiggarutredaren Martin Valfridsson vill numera ha ett förbud. Det ville han inte för ett och ett halvt år sedan. I Norge har TV där konstaterat att tiggeriet underhåller kriminalitet i Bergen. Det är 140 personer i ett nätverk, där de högst i hierarkin lever gott av att tvinga människor till tiggeri, prostitution och stölder. Grov kriminalitet och ett parallellsamhälle blir kontentan av tiggeriet.

PS. Det här skrev jag i dag för två år sedan. En "satans snyftkampanj" där hela etablissemanget var överens om att vi måste ta emot alla som ville hit. Det höll tills (s) och (mp) tvingades att stänga landet för fler den 24 november 2015. Vi hade inte råd längre. Åsa Romson grät över hur illa kommunalråden hade det då. DS.   

Tiggeriet är ett problem i Sverige.
Den största rättegången om människohandel
 börjar i morgon i Örebro tingsrätt.

57 procent tycker att tiggeri borde förbjudas
i Sverige.
Faksimil från Google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar