fredag 29 september 2017

Icke svensk medborgare begärs häktad för moskébranden

UPPDATERAD
Det är en 20-årig utländsk medborgare som begärs häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för moskébranden i Vivalla i Örebro. Han är hemmahörande i Örebro, men inte därifrån ursprungligen. Han är dessutom misstänkt för förberedelse till mordbrand mot en tobaksbutik i stadsdelen Markbacken i Örebro för en vecka sedan. Han är känd av polisen och tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott till fängelse i två månader. Han lär varken ha några politiska eller religiösa motiv för mordbranden. Säger polisen. 
14:09
Mannen uppträdde hotfullt i rätten och klagade på att han hade fått en försvarare. Han spottade mot domaren och blev till sist förd ned i källaren för att få följa förhandlingen därifrån. Han är nu häktad. 
16:49
Sorgligt nog greps han redan förra fredagen för förberedelse till mordbrand, men bevisen höll inte så han släpptes på söndagen och på tisdagen brann moskén. Han är tydligen från El Salvador. Han ska genomgå en liten sinnesundersökning har tingsrätten beslutat. 
30.9.2017
Han började med missbruk som 15-åring (eller tidigare) och greps för narkotikabrott när han var 18 år. Han föll tydligen genom alla samhällets system. Varför var han förstörd redan som barn? Vet vi inte. 

Här skrev jag tidigare om denna mordbrand. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar