tisdag 12 september 2017

Härligt när kulturmänniskor protesterar!

UPPDATERAT
Här protesterar 85 författare och kulturarbetare mot att ungdomar utvisas till Afghanistan. Härligt! Naturligtvis känner de sig tvungna att göra detta. Jag förstår dem. Om jag blev tillfrågad skulle jag också ha svårt att säga nej till detta upprop, fast jag vet att en av de där ungdomarna nyss knivskar en polis med syfte att döda honom. Han kom ursprungligen från Afghanistan för han hade tolkbehov på dari. Han sades vara 17 år, men till socialtjänsten har han sagt att han är 25 år. 

Han hade fått åka tillbaka till Iran på öppen biljett för han ville det och hans pappa mötte honom på flygplatsen. Han hade tänkt att stanna för evigt i landet. Men sedan ångrade han sig, fast han hade tänkt att stanna i Iran, och eftersom han hade en öppen flygbiljett så fick han komma tillbaka till Sverige och stanna här, men hos en annan fosterfamilj eftersom det gamla hade haft problem med honom. Hur mycket ska vi lägga på varje "barn" som har kommit hit. De var 35 000 som kom 2015 och det var det år som männen blev fler än kvinnorna i Sverige. Globalt sett är också männen fler. De söker sig till nya länder. Hur mycket problem ska vi ta emot? Dessa ungdomar kostar svenska staten 34 miljarder i år. Hela barnbidraget för alla barn i Sverige kostar staten 27 miljarder i år.

Faksimil från NSD
Här kan ni ta del av den rara och söta historien om analfabeten som kom från Afghanistan 2011 och efter "bara" sex år är han nu undersköterska. Han har fått stipendium av Bodens kommun, vilket han skickade till sin mamma i Iran. Han pratar med sin familj en gång i veckan och en månad varje år åker han hem för att hälsa på familjen. Det är alldeles solklart att det är trevligt för familjen att ha en son som Sverige har tagit hand om. Men varför gjorde vi det? Och hur gammal är denne 22-åring? Han ser mer ut som närmare 40 år. 


13.9.2017
Här berättar Expressen om människor som gömmer agfahnska flyktingar som ska utvisas. De som har fått sin sak prövad. Den verksamheten har pågått sedan 80-talet och engagerat människor som tror på Jesus och hans lära. Jag har en avlägsen släkting som tog emot dem och som var rabiat i sin åskådning. Kristendomen ligger djupt i folksjälen. De kallar det civil olydnad och tycker att inte ens Hitler hade lyckats om tyska folket hade hjälpt judarna.
14.9.2017
Och här är Omid som har fått avslag på sin asylansökan och som tänker återvända frivilligt för att få 30 000 kronor av svenska staten. Problemet är att han måste ha ett giltigt pass då för att få ut pengarna på plats i Afghanistan och det måste ställas ut i provinsen där han föddes. Och det är en osäker provins. Dock vill hans pappa att han återvänder. Självklart är Omid från början hitskickad för att få en bättre framtid och han blev också om händertagen under ett par år av staten i Sverige. Han har kostat landet rätt mycket. Och det kom cirka 35 000 det år när han kom till Sverige 2015. En kommun som har hand om ett ensamkommande barn kan få en ersättning från staten på 1 900 kronor per dygn. Omid har kostat omkring 1,3 miljoner kronor i omhändertagande sedan han kom till Sverige. Otroliga summor! 
24.9.2017
Här skriver Ann Heberlein något som jag kan instämma i: att författare sällan vet något om politik utan bara sträcker upp fingret och känner vart vinden blåser. Vi lever i en trist tid när underjorden har tagit över hjärnorna på dessa intellektuella. Och de har sällan varit för någon yttrandefrihet om det inte gällde deras egen. Håll till godo med eliten! Tiden har skapat den eller är det vi själva kanske?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar