tisdag 12 september 2017

Sverige är avskräckande exemplet

Att norrmännen röstade borgerligt i går är ingen sensation. Det är enbart medierna i Sverige som är besvikna. De vill att Norden ska styras av socialdemokrater. Sverige har alltid varit storebrorslandet, men Sverige har absolut blivit det avskräckande exemplet på hur det kan gå med för stor folkinflyttning. 

Visste ni att förr i tiden på 50-talet så var kring 200 000 människor inblandade i politiken genom förtroendeuppdrag på kommunal nivå i Sverige. Då var vi 7 miljoner invånare. Men i dag är det cirka 36 000 som har något förtroendeuppdrag i kommunerna. Nu när vi är 10 miljoner invånare. Demokratin är inte stor. Vi styrs av broilers, som har tid och råd att bli politiker. Klyftorna gentemot folket är större än någonsin.

Högern (höyre) fick 25 procent i Norge, ett resultat som moderaterna nu kan jobba mot i Sverige. Erna Solberg sitter kvar som statsminister och har bjudit in de andra borgerliga partierna Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti och Venstre till ett nytt samarbete. Nu gäller det för borgarna i Sverige att inse att de måste samarbeta också med det tidigare utestängda Sd. Redan säger nye partiledaren Ulf Kristersson detta. Att de inte kan lämnas utanför längre. 


Här ser ni den brokiga skaran partier i Norge med valresultatet. 
Längst till vänster är de röda,
sedan socialistiska vänsterpartiet, socialdemokraterna,
centerpartiet, miljöpartiet de gröna, kristelig folkeparti,
det borgerliga venstre, höyre och fremskrittspartiet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar