torsdag 7 september 2017

Orkanen Irma förstörde Barbuda

UPPDATERAT
Ön Barbuda i Karibien är till 90 procent förstörd, vilket ni kan se på de här bilderna. Det är i vanliga fall en paradisö på 151 kvadratkilometer och ligger bredvid Antigua. Ön har kring 1 600 invånare. Nu fortsätter orkanen Irma mot andra delar av Karibien och till helgen väntas denna, den värsta orkan som någonsin har uppmätts, nå Florida. Vindstyrkorna är på 85 sekundmeter och Irma är kraftigare än Katrina som förstörde New Orleans för tolv år sedan. 
8.9.2017
Tio personer är bekräftat dödade av orkanens framfart, det talas om kring 20 döda. Ön Saint-Martin är förstörd till 95 procent. Miami Florida väntas vara direkt i orkanen Irmas väg under de närmaste 24 timmarna. Invånarna flyr och skolor har stängt i dag.
15:10
Irma är nu en kategori 4 orkan, men fortfarande livsfarlig. Vindarna är på ungefär 65 m/sek. Stormen Gudrun i Sverige var på drygt 30 m/sek. Irma berör kring 2 mijoner människor i södra Florida. 
20:07
Miami Herald har beslutat att släppa alla artiklar fria utan kostnad om orkanen så här kan ni läsa!
9.9.2017
Orkanen Irma är uppgraderad igen till en femma. Slår till mot Florida i morgon bitti. Närmare sex miljoner är berörda av ordern att evakuera. 
17.9.2017
Civilisationen försvann på Barbuda. För första gången på 300 år bor där inga människor. 
Här syns den väg som orkanen Irma väntas ta.
Faksimil från twitter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar