torsdag 21 september 2017

Nazisterna ska förbjudas

Nu när statsmininster Stefan Löfven ska ha överläggningar om demonstrationer från nazisterna, som olagligt demonstrerade i Göteborg förra helgen, så är alla partier utom sverigedemokraterna inbjudna. Det är lite fånigt och barnsligt med denna ständiga mobbning mot Sveriges numera andra största parti. Och Jimmie Åkesson har sagt att han vill att nazisterna förbjuds. Han menar att Nordiska Motståndsrörelsen är en terrororganisation och ska förbjudas. Han har blivit kallad "folkförrädare" av denna organisation som gör allt för att synas fast de bara har några hundra medlemmar. De förespråkar våld och vill ha manliga medlemmar som slåss. Det är inte förenligt med den demokratiska grund som Sverige vill stå på. I Göteborg ska de nu den 30 september få gå förbi synagogan, vilket är mycket provokativt. 

De andra sju partierna tvekar att förbjuda denna organisation för då kanske extrema vänsterorganisationer, eller islamistiska organisationer också måste förbjudas. Men jag tycker att det vore bra att ha det som i Tyskland där ju nazisterna har haft makten en gång: att alla organisationer som vill undanröja grunden för folkstyret och grundlagen är förbjudna. Det är inte en lag som förbjuder åsikter, men som inte vill att organisationer ska kunna jobba med våld emot det demokratiska styret i landet. I västra Sverige är nazisterna mycket aktiva. Och nazister förespråkar våld för att ta över samhället.

Den 30 september ska nazisterna demonstrera i Göteborg för då har de fått tillstånd av polisen. Enligt nazisterna själva var den olagliga demonstrationen förra helgen ett test av polisen. Nu vill statsminister Löfven prata med de andra politikerna om vad som kan göras åt detta. Att inte sverigedemokraterna bjuds in menar han beror av att det är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen. Men detta blir alltmer ohållbart när närmare 20 procent av väljarna säger sig vilja välja detta parti i nästa val. Och partiledaren Jimmie Åkesson menar att detta inte längre är relevant. Nazisterna ser sverigedemokraterna som del av en judisk konspiration i världen. Nordiska Motståndsrörelsen vill ha ett rasbiologiskt institut precis som i början av 1900-talet, som ska säga vilka som är av främmande ras och de ska ut ur landet. Dessutom vill de ställa journalister och andra "folkförrädare" inför rätta. Det är otroligt att Sverige inte har gjort upp med varken nazister eller extrema kommunister ännu. Kvarlevor från 1900-talet. Båda sorterna vill förändra landet med våld. 

Här skrev jag om sammandrabbningen mellan extrema kommunister och nazister i Kärrtorp för några år sedan. Då knivhögg en vänsterextremist Joel Bjurströmer Almgren en nazist för enligt extrema vänsterrrörelser är våld självförsvar när det gäller antifascism. Han fick fängelse i drygt sex år för detta år 2014. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar