fredag 29 september 2017

I Göteborg rustas för krig

UPPDATERAT
I Göteborg kan inte polisen säga nej till nazisternas demonstration, men det kan de i Norge där en demonstration fick nej eftersom det såg ut att bli för störigt på stan när de ville demonstrera i Fredrikstad i somras. Det blev så mycket motdemonstrationer som planerades att polisen i Norge ansåg att det var stor risk för både allmänhet, allmän ordning och skador på både personal och byggnader. Men i Göteborg rustas nu istället för krig. Motdemonstranterna hotar att bli 10 000 mot 1 000 som nazisterna hoppas på att samla. Är detta verkligen vettigt?

Nej naturligtvis inte. Göteborgs stad, polisen och flera andra myndigheter är indragna i detta för att kunna kommunicera ordentligt sinsemellan. Det rustas verkligen för krig och då blir det krig. Kommunen kommer att flagga med FN-flaggan, inte den svenska flaggan, eftersom situationen är så extraordinär. Vem är det då som har åstadkommit detta? Vad är det för dumheter som pågår när det inte alls är de här nazisterna som är största faran för landet utan helt andra konstellationer av terrorister och kriminella. Tyvärr så har jag släkt i Göteborg. Jag hoppas att de inte går ut i morgon för risken att råka ut för den ena eller andra extremsituationen verkar stor. Här kan ni se vilka delar som spärras av i Göteborg i morgon. 

Statsminister Stefan Löfven har sammankallat de andra sex pålitliga partierna för att diskutera hur man handskas med nazister. Det är inte yttrandefrihet att låta dem marschera på gatorna lika lite som det är yttrandefrihet att låta andra terrorister göra detta. Om IS ville demonstrera på gatorna skulle de få detta? Jag känner mig förtvivlad över hur dumma vi framstår i Sverige och särskilt när polisen inte får göra någonting alls. Enligt Säpo finns det 3 000 personer inom våldsbejakande extremistmiljöer: 2 000 är islamistiska och resten är fördelat på höger- och vänsterextremister. 
1.10.2017
Ja polisen vann detta krig. Det var väntat. Hur skulle några hundratal nazister ha klarat sig mot dem? Så duktigt av Sverige. Herregud vilket skådespel för gallerierna. Och hur mycket kostade denna insats? Har vi inte något viktigare att ta itu med än detta? Är det inte att ge dessa för mycket uppmärksamhet?
7.55
Tänk att vi äntligen vann över nazisterna nu drygt 70 år efter att andra världskriget är slut. Otroligt! Det tycker Patrik Lundberg i alla fall i Aftonbladet. Herregud! Han är född 1983 och kom från Sydkorea det året. Adopterad. Vad vet han om nazister och andra världskriget. Det var en verklighet fortfarande när jag var liten, men nu är det bara löjligt med dessa vilsegångna hatfyllda grabbar. Och att det svenska samhället fortfarande mobiliserar som om det var krig. Usch!
3.10.2017
En "motdemonstrant" har begärts häktad och häktningsförhandlingen hålls i dag på eftermiddagen. Nazisterna som suttit anhållna för våldsamt upplopp har släppts, men är fortfarande misstänkta. De var 23 stycken. Den 24:e som är "motdemonstrant" är misstänkt för våldsamt upplopp och försök till våld mot tjänsteman.
9:20
Det är en 17-årig pojke som begärs häktad. Han saknar adress i Sverige. 
16:37
Den unge mannen, som är från Somalia, häktades nu på eftermiddagen i tingsrätten. Han förnekar brott.Den här damen skrek åt de maskerade och stenkastande vänsterextremisterna.
"Ni är precis som nazisterna! Skäms! Skäms!"

Här skrev jag tidigare om nazisterna. 
Varför lever vi kvar i 30-talets Tyskland och hukar för nazister
och tusentals andra våldsbejakande extremister?
Det är inte yttrandefrihet att låta dem marschera.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar